Kamarád dělá v bance, kde všichni dostali za úkol recenze napsat - a psali je po pravdě a všechy, i ty negativní, byly zveřejněny, tak jak je napsali, včetně té jeho. Psali to do nějakého systému nějaké externí hodnotící a poradenské firmy, která je pak na Atmoskop nahrála. Co to bylo za firmu neví, klidně mohla být s tím Atmoskopem nějak svázána.
Pokud můžu odhadnout recenze firem, kde jsem pracoval (občas z nostalgie mé bývalé zaměstnavatele "lustruji"), tak odpovídají situaci, takže já Atmoskop beru za věrohodný zdroj a beru ho v úvahu jako jedno z kritérií. Jasně, záleží na situaci. Když bych práci něměl vůbec a dostal jsem nabídku, která bude splňovat kritéria platu, náplně, kvalifikace, tak bych to riskl, s tím, že se s těmi negativy nějak vyrovnán, ale když jsem četl inzerát a rozhodoval se, jestli se do firmy budu hlásit, když současně práci mám a jen uvažuji "jestli není někde tráva zelenější", tak to byl ten "jazýček na vahách", který rozhodl, že na inzerát odpovídat nebudu. Je ale pravda, že tu firmu jsem trochu znal díky oboru, ve kterém jsem se dříve pohyboval (a ten rybníček je faaaakt malý) a přesně takovou představu jsem o situaci tam měl (tak trochu konfirmační zkreslení).
Zcela určitě se tam objevují i falešné recenze, alespoň ty falešné pozitivní není úplně těžké odhalit podle toho, jak jsou "mělké"