Hardware pro digitalizaci analogového videa

m

Re:Hardware pro digitalizaci analogového videa
« Odpověď #30 kdy: 12. 05. 2015, 08:54:39 »
můžu potom windowsákům ukazovat, jak to vypadá, když něco opravdu funguje

Tedy můžeš si poměřovat čuráka :) Windowsáky to stejně nezajímá, hardware jim funguje hned po rozbalení z krabice a kvalita aplikací odpovídá průměrným požadavkům.

proč se dělají nový verze OS a SW, když ty starý fungujou? Proč je nový HW?

Komerční SW a veškerý HW se dělá výhradně proto, aby se akcionářům výrobců zvýšila hodnota akcií a občas se jim vyplatila dividenda.

« Odpověď #31 kdy: 12. 05. 2015, 09:34:24 »
3. kdyby měl každý tvůj přístup, vývoj by se asi zastavil v době kamenné a když teda nebudu zacházet úplně do extrémů, proč se dělají nový verze OS a SW, když ty starý fungujou?

Já vždycky dělal nový věci proto aby dělaly nový věci, ne aby dělaly starý věci jenomže jinak protože prostě proto. Nic proti hraní, rozbíráním existujících řešení a jejich skládáním a předěláváním se člověk hodně naučí, ale neměl by u toho ustrnout. On stopadesátý tisící program na katalogizaci magnetofonových kazet je dobrý use case pro semestrálku, ale pokrok vypadá jinak.

Mike Fly

« Odpověď #32 kdy: 12. 05. 2015, 09:50:08 »
Tedy můžeš si poměřovat čuráka :) Windowsáky to stejně nezajímá, hardware jim funguje hned po rozbalení z krabice a kvalita aplikací odpovídá průměrným požadavkům.
Přesně to je ono :) Jinak, HW funguje po rozbalení z krabice komukoliv, pokud nemá smůlu na vadný kus, otázkou je, jestli jsou k dispozici další nástroje pro jeho používání. Ber to jako dílenský stůl. Koupím stůl Linux, pevný, kvalitní a strohý. Musím si ho sám natřít, dám si na něho jakej svěrák budu chtít, postavím si na něho jakou vrtačku budu chtít, ale musím si to udělat sám. Ale udělám si to tak, aby mi to vyhovovalo. Koupím stůl MS, má jednu nohu kratší, křivej povrch (s krásným lakem), rozpadá se už z výroby, má nesmyslný tvar, který mi zabere půl dílny, ale stejně se na něj nic nevejde, protože už na něm z výroby mám svěrák, ale tak blbě, že se nedá použít, mám na něm namontovanou vrtačku, ale blbej typ, na blbým místě a ještě do něj musím kupovat speciální vrtáky, který sice nic nevydrží, za to jsou 3x dražší. Svěrák nebo vračku nemusím používat, můžu použít jiný, ale buď původní neodmontuju vůbec, nebo po nich zůstanou strašný díry. Co si dokoupím zase namontuju špatně, protože na správným místě kde bych to chtěl je nálepka, která se za žádných okolností nesmí poškodit (nikdo neví, co by se stalo, kdyby se poškodila, ale nikdo to zkoušet nebude, protože to tak MS prostě řekl). A aby toho nebylo málo, ještě mi licence na použití stolu nařizuje, že musí být namontovanej jenom v rohu a pevným nářadím ke zdi, abych to fakt nemohl použít a když nebude dílna vymalovaná na fialovo s růžovýma srdíčkama, stůl se mi prostě jednou za čas nevysvětlitelně převrátí a ještě mi pro jistotu spadne na další vybavení, který rozbije. Navíc má stůl krásnou přihrádku, která se dá zamykat, ale je k tomu jeden klíč, kterej se nedá zkopírovat a nemůžu ho nikomu půjčit. A to všechno mám jenom proto, že si ho nemusím sám montovat, že byl zabalenej v pěkné krabici, přivezlo mi ho pěkný auto a na faktuře (která je mimochodem obsahově špatně) je krásný logo dokonalé firmy, kterou miluju, protože mi stráááášně usnadnila život.
A to se fakt vyplatí...
PS: prosím prosím, někdo mi tu napiště, že je Linux úplně naprd, protože na něm nejede GTA V :D

Mike Fly

« Odpověď #33 kdy: 12. 05. 2015, 09:54:04 »
On stopadesátý tisící program na katalogizaci magnetofonových kazet je dobrý use case pro semestrálku, ale pokrok vypadá jinak.
Když to vezmeš jen jako cvičná data pro vývoj, proč bys kvůli katalogizaci magnetofonových kazet nemohl vymyslet nějaký nový revoluční způsob ukládání dat? :)

nobody

« Odpověď #34 kdy: 12. 05. 2015, 10:17:59 »
...hardware jim funguje hned po rozbalení z krabice...

jiste, vcetne vsech zpomalovacich rezidentu, zkusebnich verzi pochybneho antiviraku a dalsich programu, slusnou davku bloatwaru, obcas kombinovane s malwarem, pak si zalozej live ucet u microsoftu a odsouhlasej podminky ze jsou jen soucasti obchodu s informacema ;)

« Odpověď #35 kdy: 12. 05. 2015, 10:26:39 »
On stopadesátý tisící program na katalogizaci magnetofonových kazet je dobrý use case pro semestrálku, ale pokrok vypadá jinak.
Když to vezmeš jen jako cvičná data pro vývoj, proč bys kvůli katalogizaci magnetofonových kazet nemohl vymyslet nějaký nový revoluční způsob ukládání dat? :)

Jistě, ale otázka nebyla "odkud začít s vývojem revolučního rekodéru analogového videa do digitálního" ale "jak si převedu své videokazety"? proto také rady vesměs směřují k praktickému provedení uvedeného úkonu... nikoli k tomu jak začít ideologicky čistý vývoj vlastního převodníku.

Mike Fly

« Odpověď #36 kdy: 12. 05. 2015, 11:07:02 »
Jistě, ale otázka nebyla "odkud začít s vývojem revolučního rekodéru analogového videa do digitálního" ale "jak si převedu své videokazety"? proto také rady vesměs směřují k praktickému provedení uvedeného úkonu... nikoli k tomu jak začít ideologicky čistý vývoj vlastního převodníku.
Ale ještě pořád byla otázka položena na fóru týkajícího se Linuxu :)
Nicméně pořídit si kvalitní AD převodníky s vysokým rozlišením, připojit ho přímo ke čtecím hlavám videa, zpomalit oba motory videa, přečíst pásku jako raw záznam, rozsekat na jednotlivé řádky a snímky a ty dále zpracovat by bylo určitě to nejlepší, odstraní se tím vliv nekvalitní AV elektroniky jak ve videu, tak v pravděpodobně levném grabovacím zařízení a zůstává nám pouze kvalita čtecích hlav.
A prej že rozchodit grabování pod linuxem je složitý :D

Mirek

« Odpověď #37 kdy: 12. 05. 2015, 11:39:02 »
To je zase diskuze o h...e. Je tu problém a snad se bavím o tom, jak ho co nejsnáz vyřešit. Nevím jak vy, ale já rád věnuji čas na věci, které pro mne mají smysl. Pokud to je opravdu jednorázovka a bude to efektivnější, překousnu i ideologické problémy (Win v. Linux). Ale to je samozřejmě na volbě každého soudruha.

nobody

« Odpověď #38 kdy: 12. 05. 2015, 11:39:49 »
[...] otázka [...] "jak si převedu své videokazety"?

NE, otazka byla "jaky HW fungujici v Linuxu pro digitalizaci analogoveho videa"
a pak vetsina reaguje stylem "nezajima me na co se ptas, protoze vim co je pro tebe nejlepsi"

nobody

« Odpověď #39 kdy: 12. 05. 2015, 11:44:16 »
[...]Je tu problém a snad se bavím o tom, jak ho co nejsnáz vyřešit[...]

to je fakt jak u blbejch :) otazka byla jak to vyresit v Linuxu, ne jak nejsnaz, kdy navic automaticky pocitas s tim ze nejsnazsi to bude ve Windows, coz neni jiste, jiste je jen to ze ve Windows to nebude v Linuxu...

« Odpověď #40 kdy: 12. 05. 2015, 12:17:52 »
Ale ještě pořád byla otázka položena na fóru týkajícího se Linuxu :)

... takže odpověď "na Linuxu fakt dost těžko a s nejistými výsledky, asi ti nezbyde (okud ti jde o ten převod a ne o to si s tím pohrát) budeš muset jít jinam" je plně v mezích tématu a k věci.

Mirek

« Odpověď #41 kdy: 12. 05. 2015, 14:09:58 »
[...]Je tu problém a snad se bavím o tom, jak ho co nejsnáz vyřešit[...]

to je fakt jak u blbejch :) otazka byla jak to vyresit v Linuxu, ne jak nejsnaz, kdy navic automaticky pocitas s tim ze nejsnazsi to bude ve Windows, coz neni jiste, jiste je jen to ze ve Windows to nebude v Linuxu...

To víš, to je kouzlo diskuzí na webu. Diskutující, kteří se snaží nezištně pomoci, se holt nedrží přesně tématu a vnášejí do toho vlastní názory.

TV karty na USB jsou ve světě Windows zaběhlá záležitost. A díky tomu, že je dnes dělá s odpuštěním každý kdo má v zadní části těla díru, zůstává poměrně velké riziko, že když si něco koupím, nepoběží to hned v Linuxu a budou nutné nějaké změny. Zatímco na 24 videí by se mělo v pohodě vystačit s dodaným SW pro Win, který většinou více méně uspokojivě funguje.

A proto za mně pro jednorázovku jednoznačně tato cesta. V případě paranoii, pak bez připojení k internetu a následným přeformátováním disku.

Ber to prosím jako můj pohled na věc a radu jak si s problémem (jednorázový převod) poradit bez zbytečných komplikací.

OMG

« Odpověď #42 kdy: 12. 05. 2015, 14:27:01 »
no a tedy kdo ho ma vetsiho - uzivatel windows nebo uzivatel linuxu? ::)

« Odpověď #43 kdy: 12. 05. 2015, 14:34:57 »

Tak tahleta poměřování jsou nám co jsme přešli na Mac už jenom k smíchu 8)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 12. 05. 2015, 14:42:39 »

Tak tahleta poměřování jsou nám co jsme přešli na Mac už jenom k smíchu 8)

To jo, ale mysi se najezdite az hruza.