Práce a život Praha vs Brno

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Práce a život Praha vs Brno
« Odpověď #105 kdy: 08. 12. 2016, 12:43:27 »
Úřady jsou placeny z daní nás všech. Takže by nemělo zůstat jen u ÚS a ERÚ.

Souhlasim. Odvezte si vladu, parlament i Zemana.

S Jardou se často neshodnu ale pod tohle bych se podepsal.

Jo. A pak odvrhneme pokrytectvi a na hrade otevreme bordel, aby bylo kazdemu jasne, jak to tam chodi. Na stozar vyvesime vlajku s obrazkem velkeho sulina.

mmm

« Odpověď #106 kdy: 08. 12. 2016, 12:58:07 »

Jo. A pak odvrhneme pokrytectvi a na hrade otevreme bordel, aby bylo kazdemu jasne, jak to tam chodi. Na stozar vyvesime vlajku s obrazkem velkeho sulina.

Stacilo svitici srdce.

hmm

« Odpověď #107 kdy: 08. 12. 2016, 12:59:40 »
z tohodle pohledu a volnosti aplikace terminu ad simili - dle podobnosti situace se da rict, ze nejvetsimi "rasisty" proti vychodu jsou zapadni aktiviste pusobici na zapade, kteri tim skodi vnimani nas na zapade posilovanim negativnich stereotypu.

Rekl bych, ze pro posilovani negaticvnich stereotypu delaji sami Cesi vse, co je v jejich silach. Hradni lihovar pak zastava praci tisicu lidi.
tak jiste. pokud jsi z tech lidi zastavajicich cernobile bezkontextove manipulativni videni sveta, tak urcite.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 08. 12. 2016, 13:00:31 »

Idioti si vždycky důvod najdou. Přijede jeden idiot z moravy, stane se pražským patriotem, plácne něco o asii, a druhý idiot z moravy, co ho v praze nevzali, tak zůstal patriotem moravským, to vezme jako záminku nadávat na pražáky, protože značná část moravského obyvatelstva stejně nemá nic lepšího na práci. Kdyby se na moravě míň chlastalo a víc makalo, tak si na nějakou prahu ani nevzpomenou...

Uff uff... A vy jste tím moravským, nebo pražským patriotem?

Nejsem.

hmm

« Odpověď #109 kdy: 08. 12. 2016, 13:01:26 »

jedine pokud si nechate naplavu namestku a statnich zastupcu a kontrolnich useku ministerstev.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 08. 12. 2016, 13:09:19 »

To, čemu vy říkáte běžný moravák, já říkám lidi, se kterými se dá bavit. Neřeším, jaký podíl
populace tvoří. Člověk je s potrhlými „patrioty“ rozezná během dvou minut od té doby, co se
prohlásí za Pražáka (podle přízvuku to na moravě jen tak někdo nepozná, je potřeba se
hlásit). Zlaté pravidlo je neotravovat si zbytečně život idioty.

Na moravě jsem měl docela dost byznysu a posledních několik let tam mám zaměstnavatele,
takže to trošku registruju. :)

No... řekl bych, že prlměrného Pražáka/Středočecha lze poznat velmi rychle,

Ano. To už mi tvrdilo hodně moraváků. A úplně klidně mě vzali mezi sebe a pomlouvali ty pražáky, kteří je navíc podle této diskuze údajně vůbec nezajímají, a byli dost překvapení, když je konečně napadlo se mě zeptat „A z kama ty si?“.

podle toho natahování samohlásek

Průměrný moravák jednak při své rodné řeči natahuje mnohé samohlásky daleko víc než průměrný pražák, a jednak začne hýkat jako osel, kdykoli si o sobě myslí, že mluví pražsky. Pak se nemůžeš divit, že nemá šanci středočecha poznat. :D Moravská pražština nemá s tou pražskou zhola nic společného. Ber to samozřejmě s nadsázkou, protože i tohle je stereotyp, ale týká se to přesně těch, co po odpovědi na otázku „Z kama si?“ rapidně mění chování k člověku, se kterým se tou dobou už třeba dvě hodiny normálně bavili.

Ono je to spíš o tom, kdo je idiot a kdo ne. A na moravě se holt idiocie často projevuje tím, že lidi nadávají na lidi jako jsou oni sami, právě kvůli opencard a kdo ví čemu, a mají v hlavně tak nas**no, že jim vůbec nedochází, že jsou na stejné lodi a společně se nechávají okrádat vykutálenci, kteří se můžou jenom smát tomu, jak se okradení hádají mezi sebou.

« Odpověď #111 kdy: 08. 12. 2016, 13:17:58 »

Stacilo svitici srdce.
:o
A fašisty nebudou?

qwertz

« Odpověď #112 kdy: 08. 12. 2016, 13:22:18 »
Ano. To už mi tvrdilo hodně moraváků. A úplně klidně mě vzali mezi sebe a pomlouvali ty pražáky, kteří je navíc podle této diskuze údajně vůbec nezajímají, a byli dost překvapení, když je konečně napadlo se mě zeptat „A z kama ty si?“.
Nevím do jaké společnosti to chodíte. Nevzpomínám si na žádnou diskuzi na téma pražáků, brňáků, plzeňáků, olomoučáků nebo kohokoli jiného. Diskuze o h0vně.

Průměrný moravák jednak při své rodné řeči natahuje mnohé samohlásky daleko víc než průměrný pražák...

Nic jako průměrný moravák nexistuje. Brňák má kulturně k Ostravě stejně daleko jako k Praze.

Jenom pro ilustraci, čeští jazykovědci konstatovali, že nejblíže standardní spisovné češtině se mluví na pomezí servení a střední moravy cca okolo Olomouce. Pražáci mají do češtiny stejně daleko jako někde ve sklípku na jihu moravy.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #113 kdy: 08. 12. 2016, 13:28:57 »
A fašisty nebudou?

Vsechno bude. Fasisty, chleba, maslo, smetana. I Fibich a Dvorak.

hmm

« Odpověď #114 kdy: 08. 12. 2016, 13:36:50 »
ale týká se to přesně těch, co po odpovědi na otázku „Z kama si?“ rapidně mění chování k člověku, se kterým se tou dobou už třeba dvě hodiny normálně bavili.

Ono je to spíš o tom, kdo je idiot a kdo ne. A na moravě se holt idiocie často projevuje tím, že lidi nadávají na lidi jako jsou oni sami, právě kvůli opencard a kdo ví čemu, a mají v hlavně tak nas**no, že jim vůbec nedochází, že jsou na stejné lodi a společně se nechávají okrádat vykutálenci, kteří se můžou jenom smát tomu, jak se okradení hádají mezi sebou.

jenze tenhle stereotyp, ale propaguji novinari publikujici v rubrikach pokryvajici deni vyznamne pro celou CR. kdo vi odkud jsou nebo kde maji kancelae nebo pobocky, ale nedivil bych se, kdyby neslo o regionalne vymezeny problem.
ale aspon jednoho sefredaktora jsem pred par lety pohnul k sebereflexi a do vlastniho komentare pak napsal neco, ze uz chape, ze jsme na jedne lodi. nebo jestli se snazil jen sirit tenhle pohled dal, kdo vi.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 08. 12. 2016, 13:39:41 »
Nic jako průměrný moravák nexistuje.

Stejně jako váš průměrný středočech. Držím se jen vaší úrovně nadsázky a to přesto, že si u vás nadsázkou vůbec nejsem jistý. ;)

qwertz

« Odpověď #116 kdy: 08. 12. 2016, 13:43:35 »
Stejně jako váš průměrný středočech. Držím se jen vaší úrovně nadsázky a to přesto, že si u vás nadsázkou vůbec nejsem jistý. ;)

Jestli máte pocit, že jazykový rozdíl mezi dvěma náhodně vybranými asminilovanými středočechy je stejný jako rozdíl mezi Ostravákem a Brňákem, jste buď chloupý, úplně chluchý, nebo možná obojí dohromady.

mmm

« Odpověď #117 kdy: 08. 12. 2016, 13:45:29 »
- kremlin shit pro kohokoliv na dal na vychod

Je hawran západní Němec?

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #118 kdy: 08. 12. 2016, 13:54:02 »

Jestli máte pocit, že jazykový rozdíl mezi dvěma náhodně vybranými asminilovanými středočechy je stejný jako rozdíl mezi Ostravákem a Brňákem, jste buď chloupý, úplně chluchý, nebo možná obojí dohromady.

To stejné se dá říci o případu, jestli máte pocit, že mám takový pocit. Já chápu, že jsem vám šlápl na velmi osobní kuří očko, to se občas prostě stane. Problém je v tom, že, podle mého skromného názoru, už nediskutujete a jenom ze sebe děláte pitomce, a to mě nebaví. Prozatím se s vámi loučím a dejte vědět, až se vám zahojí bolístka a budete schopný diskuze na takové úrovni, aby mě motivovala být její součástí.

Pinkfloyd

« Odpověď #119 kdy: 08. 12. 2016, 13:57:37 »
Pokud náhodou máte rád o víkendu přírodu/kopce/trekking/biking, v okolí Prahy není vůbec nic, v Brně to není o moc lepší.

No jasně, Český Kras, Brdy... slušná příroda je i přímo Praze, pokud máš jen chvilku času