- zivnostnik - urcite nie - zakladny problem je ze ruci za zavazky celym svojim majetkom, v pripade, ze ma nakontaktovanych viacero firiem, je to zasadny problem (pokyty, co si niektore firmy narvu do zmluvy su proste K.O>), ja som to riesil zalozenim s.r.o. (podla mna stale vyhodnejsie)
- freelancer - to je aj o mieste, kde posobis - v SK mam zial skusenosti, ze firmy nevedia co chcu, a este to chcu za lacno
tazie fungovat na vacsich veciach ako java/net ... cisto z dovodu, ze php projekty si celkom schopny poriesit sam, net veci uz bez nejakych vacsich nakladov idu tazsie (nehovorim, ze je to nemozne, len zlozitejsie) ... platenie msdn napr. som zavrhol hodne rychlo
- ako riadny zamestnanec sa primarne zaoberas robotou, nie vecami okolo ... to je vyhoda, ak nemas chut sa zaoberat firmou ako takou (aj zivnosti vyzaduje nejake veci ... strazenie si nakladov, najskot uctovnika, ... ) - vzdy ku koncu roka mam vyrazky z uzavierky, co dat a co nedat do nakladov, aby to danova kontrola zozrala ... proste nic co suvisi s IT
- ako zamestnanec si podstane viac kryty - skodu ktoru sposobis ti zosobnia max 4x mesacny plat, mas zdravotne, socialne, ci ake vsetky poistenia, mas skolenia ak chcu po tebe nieco nove, mas dovolenku, platenu marodku ...
- ako freelancer si podla mna schopnejsie vygenerovat viac penazi ...aj hodne viac, ale treba investovat do seba, do vybavenia, ...
- freelancer nie je pre kazdeho - sed doma a rob vzdy ked treba
osobne som to riesil vlastnou kancelariou prenajatou - sice drahsie, ale proste je to miesto, ktore mam spojene s robotou, mam tam klud na robotu ... ked som doma a robit a ked som doma a nerobim, tak to tazsie rozlisovat ... mam niekedy pocit, akoby som bol stale v praci
- freelancer tiez riesi - zaplatia mi fakturu ? a zaplatia nacas ? ked sa toho v jednom momente zosype vela naraz, ako to stihnem poriesit ? ako si najdem cas, aby som moralne nezostarol a drzal sa fit v ramci vyvoja, technologii, ... ? ako viem, ze co robit a ako robit je dobre spravene, ked si to velmi nemam skym porovnat, prejst, ... ?
ak ta bavi kus nepravidelny zivot tak skus freelancera
inak zakotvi niekde v riadnom zamestnani ... samozrejme su lepsie, horsie joby, ale vseobecne je to viac kludu