Niektorym ISP to nieje "sumak", ze si tam dam router a cez nat pripojim viacej pc. Niektory maju vyslovene v zmluve napisane, ze sa moze pripojit iba jedno pc a nat je tiez nepripustne(da sa odhalit). Ak chce zakaznik viacej, musi platit.
Ohladom IPv6 by som sa spytal priamo v ANTIKu. Asi malokto (mozno este nikto) nema ako domaci zakaznik IPv6 konentivitu.
Naco by ti bol cely prefix /48? Podla mna ISP este ani nemaju poriadnu strategiu ako prejst na IPv6. Ja som zvedavy ako to nakoniec dopadne. Najme prechodna faza, ked budu fungovat aj IPv4 aj IPv6 siete bude zaujimava a dost to komplikuje nasadenie IPv6. Osobne si to neviem predstavit ako sa ten prechod zrealizuje.
to kalkala: o co ti konkretne ide? Chces si pripojit do internetu viacej PC ale tvoj poskytovatel ti to neumoznuje? Ak ti ide o toto, tak ti IPv6 nepomoze. ISP IPv4 nelimituje aby ti musel zakazovat pripojit dalsie PC (riesi to NAT). Skor u tych ISP vidim problem s rychlostou, nemaju dostatocnu kapacitu siete, tak preto limituju pripojenie len na jedno PC a ciastocne aj moznost zarobit dalsie peniaze. Cim viacej PC je naraz pripojenych, tym viacej mozu zatazit siet a tym padom ten internet pojde horsie a zakaznici budu nespokojny. Bezne je to u malych ISP, ktory podkytuju pripojenie v dedinach cez wifi.