Ahojky,
zní to možná jako že musím být úplná lama, ale fakt se mi nedaří nainstalit kurzorové témátko - konkrétně tu "Vast" verzi
odsudNejdřív jsem zkusil běžně používaný postup (zatím mi fungoval všude krom Debianu) a to jednoduché rozbalení pod rootem do
/usr/share/icons v Nautilu nebo Pcmanovi.
Nicméně v nastavení témata Gnome ten kurzor není vidět - stále tam mám jen ty výchozí. Takže jsem zkusil postup fungující v Debianu - složku s kurzorovým témátkem jsem zabalil do tar.gz a přetáhl na nastavení motivu Gnome - zprvu to vypadalo slibně, ale pak to zahlásilu cosi jako "Nemohu přetáhnout složku nad složku" a byl jsem tam kde prve.
Zjistil jsem, že kurzory se také rozbalily do
home/.icons/ a podle jednoho doporučení na netu jsem z repa dotáhl Gcursor. Gcursor ty nová témátka vidí, ale není schopen ho vybrat a nastavit - spouštím ho přes terminál a hlásí to tohle (nevím, zda to s tím nějak souvisí):
petra@HP550:/home/psychopetra/Plocha$ gcursor
(gcursor:3629): Gtk-WARNING **: GtkSpinButton: setting an adjustment with non-zero page size is deprecated
(gcursor:3629): libglade-WARNING **: could not find signal handler 'entry_selected'.
(gcursor:3629): libglade-WARNING **: could not find signal handler 'open_theme_dir'.
(gcursor:3629): libglade-WARNING **: could not find signal handler 'size_changed'.
(gcursor:3629): libglade-WARNING **: could not find signal handler 'extract_theme'.
petra@HP550:/home/psychopetra/Plocha$
Nějaké nápady? Ségra je slabozraká a tenhle kurzor by fakt potřebovala.
Tady jsou nějaké screenshoty jejího starého notebooku - tehdy Sam Linux 2007 s XFce - s tímto kurzorem. Ve starém Ubuntu 1.4 mi normálně šel nainstalit, Debian Lenny totéž, tak nevím, v čem je problém.
Ptal jsem se i na ubuntím fóru, ale zatím reakce veskrze žádná, tak si říkám, že třeba bude vědět někdo tady ...
dík moc
PS: podrobný popis HW
Ubuntu Lucid Lynx (Vinux 3.0)
HP 550 laptop
Celeron-M 550 2.00GHz • 1024MB • 160GB • DVD+/-RW DL • Intel GMA X3100
(IGP) max. 384MB shared memory • 3x USB 2.0/Modem/LAN/WLAN 802.11bg •
ExpressCard slot • SD card slot • 15.4" WXGA glare TFT (1280x800) •
FreeDOS • Li-Ion battery (6 cells) • 2.50kg