Funguje někomu u O2 reverzní záznam?

Re:Funguje někomu u O2 reverzní záznam?
« Odpověď #15 kdy: 28. 03. 2025, 11:12:30 »
Cena pevné IP4v ceníku je strašná, u Netboxu a Nej to bylo kolem 35 korun/měsíc. Teď při přechodu mi za to navrhli cenu 1 kč/měsíc, proti čemuž jsem nijak neprotestoval. Dohromady s internetem je to myslím o 50 korun za měsíc víc, než bylo dřív.

:-) takže platíš o 51 korun víc a seš happy, ten marketing maj zmáknutej... :-) Schválně, jak dlouho ti budou tolerovat tu slevu za pevnou IP... mým odhadem cca 6 měsíců, když budeš mít štěstí možná i rok...

...Jinak já sem u O2 vyhádal úplně stejnou cenu za připojení jako s nej. Taky chtěli hned o 50kč víc, šmejdi. a taky očekávám pokus o navýšení za tech 6-12 měsíců

Tak mě to jakože zrychlili, protože moje stará rychlost 300/300 už není v nabídce. Tak mám 500/500. No doufám, že to je nafurt.

Tak je ještě jakási legrace s tou Airbank slevou od více jak 600kč/měsíc. Nějak s těma cenama zázračně hýbají, abyste platil třeba 450 a na Airbank slevu byste potřeboval ještě nějakou jejich službu, nejlíp tarif telefonu.

« Odpověď #16 kdy: 28. 03. 2025, 11:50:26 »
K čemu reverzní záznam?
Na Google gmail skončí stejně všechno z ne-utlouku ve spammu. Bez ohledu na PTR.

Ale samozřejmě, že neskončí. Ale bez PTR se s vámi co se MTA týká nebude z velkých bavit skoro vůbec nikdo, to je základ. Jinak samozřejmě jsou typicky rozsahy domácích ISP implicitně v blacklistech jako celé bloky, takže prakticky neodstranitelně. Levné VPS tím trpí výrazně méně i když na problémy člověk taky občas narazí a drahé vůbec.

CPU

• 1 040
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 28. 03. 2025, 13:30:05 »
bez PTR se s vámi co se MTA týká nebude z velkých bavit skoro vůbec nikdo

Hm, teď jsem se kouknul na Google guideline a korektní reverzní záznam je tam skutečně zmíněn jako povinný.
https://support.google.com/a/answer/81126

A nebylo v plánu ten požadavek na PTR odstranit? V roce 2019(?) jsem to dohledával a podivoval se tomu.

jjrsk

• 707
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 28. 03. 2025, 14:31:21 »
A nebylo v plánu ten požadavek na PTR odstranit? V roce 2019(?) jsem to dohledával a podivoval se tomu.
A to jako proc? Kdyz nekdo chce mailovat, nastavit si tohle je to nejmensi. A spamer presne tohle typicky nastavit nema jak.

CFM

• 117
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Dnes v 17:45:08 »
Jinak Netbox měl 4in6 tunel na IPv6, to fungovalo do včera. Podpora říkala, že to teď vypnuli a svoje IPv6 zatím nerozchodili. Budou to rozcházet tak do měsíce.
Mně dnes řekli, že na přípojce převedené od nej IPv6 není možné. Možná někdy, nedokáží říct kdy. Takže horší, ale za to za vyšší cenu ... Váš nový internet. Seznamte se.