Vynechávání zbytečných koncových značek je výborná featura pro vytváření dobře čitelných ručně psaných a formátovaných dokumentů, na což se xml nehodí, což jsem tady nucen opakovat jako kolovrátek.
Nejste nucen opakovat to jako kolovrátek, úplně by stačilo, kdybyste ráčil zaregistrovat, že už jsem vám to mnohokrát vyvrátil. Koncové značky nejsou zbytečné, slouží pro zlepšení čitelnosti dokumentu.
Snaha zpochybňovat to onelinerow kodem ukazuje zaslepenost a zásadní nepochopení téma diskuse.
Jenom jsem za účelem přehlednosti vynechal zbytečné konce řádků… Ono jaksi nejde dokument přehledně zformátovat tak, aby to zároveň nenapovídalo, jak je dokument strukturován. Přece právě proto, aby napovídalo strukturu, se formátování používá.
Ano, takto to validní je, figure ukončuje odstavec. Počet odstavců se rovná počtu tagů p. Tak moc je to jednoduché.
Takže si musíte pamatovat tagy ukončující odstavec a tagy, ve kterých musí být odstavec explicitně ukončen… Opravdu strašně jednoduché a přehledné. Zajímalo by mne, kolik lidí v téhle diskusi na první pohled vidí, proč jsou ty první dva příklady nevalidní a ty další dva validní.
<p>text<p>text<a href="">text<p>text</a>text<p>text
<p>text<p>text<a href="">text<p>text<br>text</a>text<p>text
<p>text<p>text<a href="">text<p>text<hr>text</a>text<p>text
<p>text<p>text<figure>text<p>text</figure>text<p>text