Pod čarou:
prohlížeč mám plný těchto rozšíření: ["uBlock Origin"] tečka.
Pokud by chromium Opravdu se nechalo rozhodit špatným, časem selhat po nemožnosti ověřit čas, pak je asi něco špatně vymyšlené. Nebo pokud po chybě vydedukuje, že uživatel má špatně čas.
Řečnická otázka: Proč tam tedy není formulář pro čestné prohlášení, že mi hodiny jdou správně?
Opravdu už mě nanapadá proč po stopadesáty vysvětlovat, že funkčnost webu by neměla záviset na lokální čase uživatele s poznámkou, že to maximálně nemůže zaručit platnost certifikátu - a to já právě chci dát- když webmaster zaspí. Takže ani to neomezuje funkčnost, jenom to nedokáže zaručit integritu a pravost webu - a to já strpím pro ten jeden konkrétní neudržovaný webík, na který se chci pasivně podívat s vědomím, že dokonce hacker vynaložil úsilí, aby dostal k expirovanému certifikátu a použil ho.
Řečnická otázka: proč by měl prohlížeč Chromium pingávat nějak na servery google? maximálně vydavatel certifikátu a různé OCSP nebo revokační seznamy ,které jsou součástí atributů certifikátů nebo v úložišti certifikátu browseru. Pokud vím, tak pro lets encrypt to je r3.lencr.org, žádný google
Já přeci nejsem vinen, pokud by mi hodiny šly napřed. Tím spíš když jdou správně. Je právo mít na počítači nastavený libovolný čas. Přece nebudu jak šašek kvůli chybě někoho druhého přepínat systémový čas mezi aktuálním časem, časem pro neudržený web 1 a rozhašený web2 kvůli tomu, že webmaster zaspal nebo že chrome(až nové verzi detekoval problém s certifikátem