Ahojte, mam nainstalovany Pihole LXC container cez Proxmox helper scripts a chcel by som, aby bol pihole clenom kazdej VLANy pretoze sa mi to zda byt "cistejsie" riesenie ako povolovat komunikaciu napriec vlanami na porte 53, ale nejako sa mi nedari nastavit interface pre kazdu VLANu, tak, aby to bolo nastavene len pre ten dany container.
Proxmox host interfaces:
auto lo
iface lo inet loopback
iface eno1 inet manual
auto vmbr0
iface vmbr0 inet manual
bridge-ports eno1
bridge-stp off
bridge-fd 0
bridge-vlan-aware yes
bridge-vids (mgmt id,doma id,media id,host id,iot id) # samozrejme ze id su ciselne a bez zatvorky
auto vmbr0.(mgmt id)
iface vmbr0.(mgmt id) inet static
address proxmox.ip.mgmt.vlan/24
gateway gateway.ip.mgmt.vlan
V ramci konfiguracie containeru sov v proxmoxe v detaile containeru na tabe Network pridal dalsi interface (veth), v ktorom som definoval bridge - vmbr0, nastavil som vlan doma id a definoval som staticku ip adresu mimo dhcp poolu pre pihole v ramci vlany doma a este vypnem firewall. Hned ako tieto nastavenia ulozim, tak webgui pihole prestane byt pristupny - connection time out. Vzdy ked vymazem ten novo pridany network interface, tak pihole sa znova spristupni cez jeho ip v mgmt vlan.
Odvodil som z toho, ze mozno samostatny network interface pre kazdu vlanu musi mat definovany aj samostatny bridge v /etc/network/interfaces ale potom by bol Proxmox ako taky pristupny zo vsetkych vlan a to samozrejme nechcem.