Je mi 31 let, ...
Chci se dotázat, zda někdo ze čtenářů nemá podobnou zkušenost s přesunem do programátorské profese v relativně pokročilejším věku, a jak to dopadlo, či zda ve třiceti už není definitivně pozdě.
Samotna technika zmeny profesie je trivialna... najdete si miesto v IT a podate vypoved
.
V IT je nedostatok ludi, takze aj keby ste po par mesiacoch usudili, ze ste si zle vybrali, mozte bez problemov skusit inu firmu.
(v medicine, ak spravne rozumiem situacii je to ine, preto to vypichujem)
Ked mate 31 rokov, tak este by nemal nastat problem, ze nezapadnete do pubertalneho kolektivu mladych programatrov.
Je fakt, ze keby ste mali o dvadsat rokov viac, by to mohol byt realny problem.
Videl som par ludi, ktory to vo vyssom veku skusali a nezdalo sa mi, ze by to fungovalo.
Co sa tyka vedomosti, netreba si robit tazku hlavu, IT je (minimalne donedavna bol) rychlo utekajuci vlak, kde desatrocne vedomosti su vhodne ciste pre pobavenie mladeze "toto cudo je disketa, a ja som bol taky dobry ze som tam narval viac ako 1.44MB". Nejaku dobu budete pozadu oproti vrstvnikom, ale to sa zrovna.
Nehovoriac o tom, ze ak viete programovat mobilne aplikacie, tak mate zrucnost s ktorou sa mozte odrazit a zacat rovno ako kvalifikovany zamestnanec.