Už mi došla trpělivost:
Vím ,že mám rozepsaný delsí dobu příspěvek, tak si preventivně v novém tabu otevřu homepage fóra-nový příspěvek - vidím, že jsem přihlášen, klídek, zavřu a pokračuju v psaní (asi 5 minut) - po kliknutí na odeslat se mi ukáže "Lituji, přístup odepřen"
Tohle je nová zkušenost, to jsem nečekal. A zrovna v situac, kdy mám rozepsaný delší příspěvek a doufám, že checknutí přihlášení na druhém tabu mi to pojistilo
Ze zoufalosti(protože vím co se stane), si opět otevřu nový tab, přihlásím se a v předchozím tabu dám F5 a tentokrát dostanu hlášku "Tento příspěvek jste už odeslali". Pro jistotu se podívám v druhém tabu, ale zaprvé se neodeslal
a za druhé už se nedostanu k textu příspěvku (když už ta trestná hláška tam je, tak aby se pod ním ukázal text toho příspěvku), protože zrovna v tomhle prohlížeči + na forum.root.cz se mi při použití
tlačítka zpět ukáže prázdný formulář, takže nezbývá než v /system/etc/hosts dát doméně forum.root.cz ip adresu HTTP!S! serveru, který mi při příštím reloadu vyplivne post DATA.
Není tedy bug ve fóru, že timeout automatického odhlášení (asi půl hodiny - ale nevím) se nijak neposouvá a počítá se neměnně od posleního přihlášení a nikoli od poslední akce(návštěva vlákna nebo i v nejhorším případě poslání jiného příspěvku)?