Uplně nechápu proč to nastavovat? Automaticky si to bere maximální počet linek co má k dispozici...
No právě a já chci 2 ze 4, maximálně.
Ty rychlosti sis vycucal z ceho? Protoze takove rychlosti zadne PCIe zarizeni nedosahne
Ty rychlosti jsou ze specifikace PCIE. Nemyslím tím rychlost přenosu dat, ale "rychlostní režim", omlouvám se pokud jsem nenapsal stravitelnější 1GB/s nebo 4GB/s, ale bál jsem se že se ozvou hnidopiši, co budou tvrdit, že když mám přenos 8 GT/s, tak přece kódování z toho ubere 2/128 a že to tedy není 1 Gb/s ,ale 1*(1-2/128)
Izolovat piny lepící páskou je dost humpolácké, řešení, kvůli (de)aktivaci bych musel rozebírat skříň. Navíc jde o M2 a neb o PCIe, a to si myslím, že má hustější piny.
Jakou mas motivaci rejpat se takhle ve veci, ktere vubec nerozumis?
Jakou mas motivaci pokladat irelevantni otazky?
Já tomu rozumím, položil jsem jasný dotaz,tys zatím nepředvedl nic.
Proč to chceš omezovat? Co tím chceš získat?
Myslím si, že těch ušetřených 2× PCIe nepůjde využít pro jiné zařízení
"Získat" nic. Naopak tím chci ztratit 500 MB/s v čtení , protože mi případá zbytečné pro 2500MB/s používat 4 linky. Zápis 1800 MB/S se taky vejde do dvou linek (Možná ten expert co implementoval linky RDa bude říkat ,že jsem do toho nezahrnul režii 20-25% a ve skutečnosti ztratím například tolik, kolik bude odpovídat pcie 3.0 vytížené na 100% mínus aktuální rychlost)
Nechci, aby disk zbytečně si uzurpoval 4 linky.
Rychle jsem pogooglil a pročetl recenze a vypadá to že disky v režimu PCIE 3.0 x4 v režimu x2 mají přenost 1500-1600 MB/s - mě to nevadí.