No to mě tedy omluvte, já si jen naivně myslel, že root.cz není plný etatistických individuí bez lásky ke svobodě jedince, neexistuje jediný důvod, proč by člověk neměl mít právo vlastnit v u offshore zahraniční instituce bankovní účet vystavený na jakékoliv jméno, heslo, číslenou kombinaci, cokoliv, co lze digitalizovat a o jeho vlastnictví bude vědět jen majitel účtu a daná instituce, která může garantovat existenci jediné kopie smlouvy a její umístění ve vlastním sejfu se všemi bezpečnostními nároky majitele účtu. Proč sem taháte dvojí zdanění? Majitelem účtu může být právnická osoba, bez odpovědnosti odvádět daně v jiné, než zvolené zemi, papírování kolem toho opravdu tolik není a náklady na její založení nejsou v řádech stovek tisíc, jak se tady snažil nějáký milovník vlády, státních institucí, restrikcí a omezování svobod jedince vysvětlit. Firma nemusí mít fyzické sídlo, stačí garantovat PO BOX, což je otázka investice v řádech stovek korun ročně. Právních náležitostí je opravdu minimum, legislativa jednoduchá a daně minimální až nulové (samozřejmě záleží na zvolené offshore zemi). Česká republika nemá smlouvu s většinou offshore zemí o vydávání informací o účtech fundovaných v jiných legislativách. Na účtu navíc žádné jméno, adresa, ani informace o národnosti být nemusí, je mi opravdu velkou záhadou, proč si zdejší majorita myslí pravý opak, pokud někomu nemůžete věřit, je to stát, vláda a centrální finanční instituce, fiskální systém a současná platná forma legislativy zemí EU/USA je zločinem, možnost anonymně provádět transakce s účtem fundovaným mimo legislativní území těchto států je naopak esenciální pro udržení svobody jedince a zdravé formy trhu. Podobně jako tak, že omezování pravidly SEC u investorů operujících s menším množstvím podkladových aktiv se vyhnete jedině tak, že využijete služeb brokerských společností například na Seychelách, nikoliv na půdě USA/EU. Pohybuji se v tomto sektoru aktivně již přes pět let, ale neznám žádného většího hráče, který by svou právní zodpovědnost a krácení svého zisku svévolně směroval do fiskálního balastu současných Spojených Států Amerických a Evropských. Vždyť pro vás v Evropě je již v platnosti například ESM, který veškerou zodpovědnost soukromých finančních institucí převádí na všechny daňové poplatníky, to je přeci naprostý nesmysl, nehledné na stále se zvyšující daně a progresivní zdanění úváděné opět v platnost napříč těmito státy (aneb ~ za úspěch, nechť je každý potrestán). Každý svobodný člověk by se měl byrokratickému chování státu vzepřit a ne jej podporovat, nechráněné kvantitativní uvolňování aktiv nabralo zcela absurdních rozměrů a na něm stojí dnešní západní svět, vy říkáte ano, já kategoricky odmítám jít touto cestou a dokud budu žít, právo jedince pro svobodnou volbou budu respektovat.