Odkoupení firemního notebooku Dell

Re:Odkoupení firemního notebooku Dell
« Odpověď #45 kdy: 04. 09. 2025, 21:14:33 »
Za 20 let co se motám okolo počítačů už jsem toho dost viděl a zažil, jak v rámci profese, tak při poskytování podpory rodině a kamarádům.

Pokud je to možné, beru si při práci s cizím zařízením latexové rukavice a třeba takové laptopy je fajn rozebírat třeba na balícím papíře, který se pak celý shrne a vyhodí, doma rovnou do kamen. :-) Pokud mi někdo někde u kafe svěřuje svůj mobil, jdu si pak hned umýt ruce.

Možná to někdo bude považovat za přehané ale ruku na srdce, nikdy nepoužíjete telefon na WC? Nikdy ho nevytáhnete v obchodě, třeba při placení, hned poté, co jste osahali samoobslužnou pokladu? Nebo když se v MHD držíte mastné tyče.. no ono se to mísí na té pokladně, mísí se to i na té mastní tyči, a pak se to ještě mísí ve vaší kapse... a už se to dál nemusí mísit na mojí klávesnici, protože já mám na stole kafe a sušenky... :-)

Občas si vzpomenu, jak jsme si jako děti hráli s ruličkama od hajzlpapíru, nebo jsme je dokonce museli sbírat do školy na výtvarnou výchovu .. z hazlu rovnou na ústa (trumpeta), na oči (dalekohled) a pomocí rukou všude jinde, třeba na nosní sliznice... jako dnes mi naskakuje kopřivka... Samotřejmě, v ideálním světe je ta role schovaná v držáku, a uživatel WC s ním vůbec nepřijde do kontaktu, ale přizneme si, kolik z nás má papír jen tak někde položený na poličce vedle WC... a kdo někdy nehrábl prstem vedle... brrr...

To jsem trochu odbočil, ale je spousta věcí které nám přijdou úplně přirozené, dokud si člověk neuvědomí širší souvislosti... a ač jsme to všichni přežili, tedy my co jsme přežili, tak dnes je zase na vzestupu žloutenka a rozmáhají se nám tu nové nemoci, tak opatrnosti není nikdy dost.

« Odpověď #46 kdy: Dnes v 08:50:56 »
Zajímavé - u nás v firmě to po 3 letech darujou - je to menší byro než to prodávat...

« Odpověď #47 kdy: Dnes v 09:19:05 »

Možná to někdo bude považovat za přehané ale ruku na srdce, nikdy nepoužíjete telefon na WC? Nikdy ho nevytáhnete v obchodě, třeba při placení, hned poté, co jste osahali samoobslužnou pokladu? Nebo když se v MHD držíte mastné tyče.. no ono se to mísí na té pokladně, mísí se to i na té mastní tyči, a pak se to ještě mísí ve vaší kapse... a už se to dál nemusí mísit na mojí klávesnici, protože já mám na stole kafe a sušenky... :-)

To jsem trochu odbočil, ...

Ano to je trochu mimo mísu. A ano je správné dodržovat hygienu. Nicméně doporučuji si rozšířit znalosti v oblasti mikrobiologie. Tak by ses dozvěděl že např. bakterie/viry/houby/priony/parazity po určité době přestanou mimo své vhodné prostředí existovat. Živé formy jako bakterie a houby prostě nemusí v např. v mobilu najít dostatek výživy a navíc blbý vzduch s kyslíkem jenž je vlastně plynná slabá kyselina se slunečním zářením je po určité době rozloží. U většinu mikroorganismů platí jakmile vypadnou ze svého prostředí(komfortní zóny) po určité době uhynou  Samozřejmě neplatí to pro všechny ale pro drastickou většinu mikrobiologických forem ano.

Což ovšem neznaná, že nedoporučuji si umývat často ruce.

xunil

« Odpověď #48 kdy: Dnes v 22:11:26 »

Někde na youtube jde najít jaký život probíhá na mase, ovoce, zelenina, obecně potravinách. Možná bych i doporučil se na to nedívat, jelikož u vás hrozí že přestanete jíst. Takové množství života... No a co teprve se odehrává uvnitř sebe sama to už není pro slabé povahy. Kolik baktérií (i těch špatných)...