Notebook nie zrkadlo

Notebook nie zrkadlo
« kdy: 14. 08. 2010, 22:57:57 »
Prosím vás poraďte mi neaký notebook.
Nemám problém vybrať si podľa parametrov ale hrozne ma štve prevedenie displaya.
To sklo je hrozné je to ako zrkadlo. Ak s tým pracujem niekde kde svetlo dopadá šikmo tak nevidím. Najviac ma štve že to už v obchodoch prestávajú uvádzať v parametroch a dá sa to vytušiť len z fotiek.

Prosím čo používate vy?
Ja chcem NT nie zrkadlo za X tisíc.

Jirka

Re: Notebook nie zrkadlo
« Odpověď #1 kdy: 14. 08. 2010, 23:28:52 »
Já dopadl tak, že jsem si před rokem koupil na eBay použité (ale super zachovalé, měl jsem asi štěstí na kus) IBM Thinpad X40 s 1.2GB RAM, dokoupil do něj SSD disk, novou baterku a musím říct že tak dobrý notebook jsem ještě neměl. A celé mě to vyšlo do 7tis. Kč (poté co jsem ještě za 80 dolarů prodal starý HDD-nechápu jak si to někdo mohl koupit když já za 110 dolarů koupil SSD).
Výkon sice už zaostává a pokukuju za co bych ho vyměnil, ale víceméně nemůžu nic najít, pokud nechci dát 1-2 tis. dolarů  za laptop typu toshiba Porteqe R600 atd, takže s IBM ještě asi vydržím. Možnost by byla jít do X60.

V oblasti levných netbooků a levných ultra-portable notebooků se bohužel prodávají jen lesklé displeje, hnusné široké plastové rámy kolem displeje a podobné "vychytávky".

Jenda

« Odpověď #2 kdy: 15. 08. 2010, 00:04:29 »
EEE 1005HA má matný, ale zase má kolem displeje lesklý rám, který oslňuje :-(.

nazir

• 110
  • Veni, vidi, discessi.
    • Zobrazit profil
    • hic sunt elephanti
« Odpověď #3 kdy: 15. 08. 2010, 00:37:52 »
Asi to bude vypadat jako reklama, ale co už...
Vlez si na czech computer (ostatní eshopy možná budou mít podobné vyhledávání, nevím) do sekce notebooků a nech si je vyfiltrovat podle technických parametrů.  V těch volitelných parametrech máš i "matné LCD" (našlo jich to tam něco přes stovku).
Já jsem se svým thinkpadem w500 relativně spokojený...

qk

« Odpověď #4 kdy: 16. 08. 2010, 03:35:49 »
Doma mam starsiho della s matnym displayem a neni spatny.
V praci lenovo - na to nedam dopustit - pokud jsou penize tak bych sel do nej.
Kamos kupoval z druhy ruky 12" lenovo za nejakych 7000 - moc peknej kousek - docela mu ho zavidim ;-)

Mordae

« Odpověď #5 kdy: 16. 08. 2010, 13:48:57 »
Tady taky, Thinkpady R61 a T400. A pred rokem prisly celkem pekny Delly (nazev nevim), ktere maji stejnou konstrukci jako Thinkpady, vcetne klavesnice (teda, asi ne vyndavaci klavesy, ale layout a vysku ano).

Xjmeno363as

Vím, že to nikomu nepomůže
« Odpověď #6 kdy: 17. 08. 2010, 15:31:30 »
Vím, že to nikomu nepomůže, ale:
zas.raný lesklý displaye!!!!

Sten

« Odpověď #7 kdy: 17. 08. 2010, 15:40:12 »
Z toho důvodu jsem si koupil notebook (Lenovo) v USA. Kromě displaye se tam dá vybrat spousta dalších „drobností“ (velikost RAM, podpora WiFi a BT, rozlišení, grafická karta, baterie a tak dále) a nakonec to vyšlo i s poštovným a DPH na o dost méně, než kdybych koupil hůře vybavený notebook stejné řady tady

V práci máme Delly, také s matným displayem, takže ty určitě tento typ displaye poskytují i v ČR