1. trapný pokus o flame. Už od roku 2007 se obecně ví, že iPhone neumí a nikdy nebude umět posílat soubory přes bluetooth, protože už tehdy to bylo zastaralé. Jablíčkáři použijí spolehlivý AirDrop, ostatní použijí wifi/cloud/messenger/whatsapp/email, prostě cokoliv rychlejšího.
2. v roce 2023 nikdo normální neposílá soubory přes bluetooth, protože běžná fotka má 10+ MB, bluetooth má rychlost maximálně 3 Mbps, každý si tady asi dokáže spočítat, jak dlouho se bude přenášet jedna fotka.
3. bluetooth na iPhonu normálně funguje, tak jak bylo navrženo. Běžně bluetooth používám. Protože mám v autě jen drátové Car Play, tak občas na krátké trasy, když jsem líná připojit iPhone kabelem, připojí se přes bluetooth a funguje jak hudba tak telefonování. Používám bt sluchátka, kromě skvělých AirPods Pro používám i velká Niceboy a fungují také. Různé bluetooth reproduktory a podobně fungují také. Apple Watch mám připojená přes bluetooth a teprve na dlouhou vzdálenost se zapíná wifi a/nebo LTE. A nakonec, mám propojený iPhone s MS Surface Pro s Windows 11 a přes bluetooth telefonuji a mohu psát a přijímat SMS/iMessage, to druhé sice značně omezeně, ale 1. věřím, že to je jen otázka času (příští rok bude i RCS, snad se to konečně podaří dotáhnout do bezproblémové funkčnosti, když to Apple po letech akceptoval) a 2. to prostě funguje přes bluetooth.
Takže lži o tom, jak na iPhonu nefunguje bluetooth jsou trapné, dětské a jde nejspíš opravdu jen o trapný pokus vyvolat flame.
Mimochodem před cca rokem jsem zkoušela KDE Connect a iPhone mi to propojilo přes bluetooth s Manjaro KDE, ale já mám Linux jen na hraní a sledování postupu, bohužel kvůli chybějícímu SW a hlavní činnosti na PC=hraní her ho nemohu používat tak jak bych chtěla. Ale i s Linuxem se iPhone propojil přes bluetooth, jenom už si nepamatuju, co všechno tam šlo, ale jsem si dost jistá, že minimálně SMS a kontakty.
A co se týče problému s HEVC/HEIC, jablíčkáři nemůžou za zaostalost ostatních, proč používat zastaralý nekvalitní JPEG, když HEIC zobrazí více informací a je menší, tedy šetří místo. A současné Manjaro KDE mi HEIC fotky zobrazí naprosto bez problémů, to samé Windows (o Macu samozřejmě nemluvě, tam je to jasné). A když posílám fotky kamarádům s Androidem přes Signal, ještě nikdy si nestěžovali, že by to nemohli zobrazit a já nic jiného než HEIC nepoužívám.