iPhone není s to přijmout soubor přes modrý zub

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
Re:iPhone není s to přijmout soubor přes modrý zub
« Odpověď #45 kdy: 18. 11. 2023, 20:11:21 »
A len dodám z mojej skúsenosti (i keď je irelevantná, keďže je to veľmi omedzená množina zariadení), ale na žiadny problém s BT som ani v Linuxe, ani v Androide nemal. Netvrdím ale že neexistujú problémy, no je to rozhodne lepšie a kompatibilnejšie než Apple.

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 18. 11. 2023, 20:31:35 »
Inak tie argumenty čo tu dávate sú úplne typické od "fanatických oviec čo žerú jablká", stále tvrdíte ničím nepodložené veci a obraciate slová lebo už vám došli argumenty, a len sa snažíte tvrdiť že v Android kompatibilita nefunguje a neexistuje, aj keď reálne je tu reč o tom že v iOS a u Apple ekosystému tá kompatibilita je neexistujúca.

Tom5

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 19. 11. 2023, 07:23:58 »
Navyše u Linuxu, keďže je to úplne otvorený systém si môžem ovládač napísať/opraviť sám. Toto mi Apple neumožní.

Vy jste v Linuxu nováček?

« Odpověď #48 kdy: 20. 11. 2023, 09:44:13 »
Navyše u Linuxu, keďže je to úplne otvorený systém si môžem ovládač napísať/opraviť sám. Toto mi Apple neumožní.

Citace: Žaneta z Mostu
on je jenom debil
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 20. 11. 2023, 09:50:36 »

Citace: Žaneta z Mostu
on je jenom debil

Áno som debil, ale to neznamená že nemám pravdu.  :) Rozhodne v Linuxu to urobiť je jednoduchšie než u Apple systémoch. A rozhodne s tou kompatibilitou je menší problém u Linuxu, Windowsu, a Androidu, než u Apple systémoch.

« Odpověď #50 kdy: 20. 11. 2023, 10:17:26 »
Spousta ovladačů jsou binární bloby, včetně těch Linuxových, do kterých nikdo nevidí a pro hardware není řádná dostupná dokumentace. Jak chcete psát ovladač pro takový HW, když originální ovladač zlobí, nebo prostě časem zastará, protože je roky neudržovaný?

Teoreticky je pochopitelně možné cokoli, třeba si mohu vyrobit telefon vlastní...

k3dAR

• 3 040
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 20. 11. 2023, 14:11:48 »
Spousta ovladačů jsou binární bloby, včetně těch Linuxových, do kterých nikdo nevidí a pro hardware není řádná dostupná dokumentace. Jak chcete psát ovladač pro takový HW, když originální ovladač zlobí, nebo prostě časem zastará, protože je roky neudržovaný?
i kdyz jde o offtopic: to nic nemeni na tom, ze v Linuxu je uprava ovladace mnohem snadnejsi...
a nemusis ovladac psat ci upravovat ty, muze nekdo kdo vi jak a protoze ma zdrojak tak muze a ten kdo vi jeste vic, dokaze napsat ovladac i kdyz nema dokumentaci...

Teoreticky je pochopitelně možné cokoli, třeba si mohu vyrobit telefon vlastní...
to muzes ;-)

« Odpověď #52 kdy: 20. 11. 2023, 20:53:34 »
No já mám doma dva Applisty a dva Androidisty. Ty první prostě jen AirDropují a AirPlayují aniž by něco věděli o technologiích a co je ktomu potřeba, prostě BFU. A my zbylí používáme Skype, protože ani nearby není mezi námi možné (ačkoliv oba telefony to mají), protože jeden Xperia a druhý Xiaomi. O Miracastu mi ani nemluvte. Takže BT (a WiDi) technologie je možná na papíře základ sharingu, ale prostě v Cupertinu kašlou na geeky a dělají to pro masy.

« Odpověď #53 kdy: 20. 11. 2023, 22:18:10 »
Je to tak.

Jsem se taky nadchnul nad funkcemi jako je zmíněný Miracast/Wifi, dokud jsem nezjistil, že to v různých zařízeních funguje různě, nebo taky vůbec.

A já podporuju všechnu tu otevřenost do té doby, dokud to nechci používat pouze jako BFU, tedy třeba poslat soubor mezi telefony, a nechci při grilovačce řešit, proč přenos selhává. Telefon i počítač je pro mě především nástroj, a už dávno to pro mne není předmět nějakých experimentů. Počítače jsou dneska spotřebka, a i když jsme u nich mnozí vyrůstali, máme dnes (i) jiné zájmy a od počítačů už především očekáváme, že budou fungovat.

Když usedám do auta, taky očekávám, že otočením klíčem nastartuje a bude bez problému fungovat až do cílové destinace. A očekávám, že tomu tak bude vždy. Představa, že mám v řídící jednotce nějaký OSS je sice u srdce hřejivá, ovšem jen do to doby, kdy si představím, že to bude spolehlivé jako OSS kdekoli jinde.

« Odpověď #54 kdy: 20. 11. 2023, 23:03:59 »
A já podporuju všechnu tu otevřenost do té doby, dokud to nechci používat pouze jako BFU, tedy třeba poslat soubor mezi telefony, a nechci při grilovačce řešit, proč přenos selhává.

A ako teda Apple riesi ked chces na grilovacke poslat soubor niekomu a android telefonom? Predpokladam, ze taka situacia nastava velmi casto tak to ma Apple nejak podchytene jednoduchym a bezbolestnym sposobom aby jeho useri nemuseli experimentovat...

« Odpověď #55 kdy: 20. 11. 2023, 23:09:52 »
Já rád v Androidu používám Sdílení nablízko (Nearby share).

Ano, akurat skoda ze nemaju klienta aj pre desktop linux. Na Windows uz ma Google oficialneho Nearby Share klienta a funguje to pekne. Urcite to je viac user friendly ako Syncthing.

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 21. 11. 2023, 00:41:15 »
Je to tak.

Jsem se taky nadchnul nad funkcemi jako je zmíněný Miracast/Wifi, dokud jsem nezjistil, že to v různých zařízeních funguje různě, nebo taky vůbec.

A já podporuju všechnu tu otevřenost do té doby, dokud to nechci používat pouze jako BFU, tedy třeba poslat soubor mezi telefony, a nechci při grilovačce řešit, proč přenos selhává. Telefon i počítač je pro mě především nástroj, a už dávno to pro mne není předmět nějakých experimentů. Počítače jsou dneska spotřebka, a i když jsme u nich mnozí vyrůstali, máme dnes (i) jiné zájmy a od počítačů už především očekáváme, že budou fungovat.

Když usedám do auta, taky očekávám, že otočením klíčem nastartuje a bude bez problému fungovat až do cílové destinace. A očekávám, že tomu tak bude vždy. Představa, že mám v řídící jednotce nějaký OSS je sice u srdce hřejivá, ovšem jen do to doby, kdy si představím, že to bude spolehlivé jako OSS kdekoli jinde.

Čo má otvorenosť spoločné so spolahlivosťou?

« Odpověď #57 kdy: 21. 11. 2023, 02:05:36 »
1. trapný pokus o flame. Už od roku 2007 se obecně ví, že iPhone neumí a nikdy nebude umět posílat soubory přes bluetooth, protože už tehdy to bylo zastaralé. Jablíčkáři použijí spolehlivý AirDrop, ostatní použijí wifi/cloud/messenger/whatsapp/email, prostě cokoliv rychlejšího.

2. v roce 2023 nikdo normální neposílá soubory přes bluetooth, protože běžná fotka má 10+ MB, bluetooth má rychlost maximálně 3 Mbps, každý si tady asi dokáže spočítat, jak dlouho se bude přenášet jedna fotka.

3. bluetooth na iPhonu normálně funguje, tak jak bylo navrženo. Běžně bluetooth používám. Protože mám v autě jen drátové Car Play, tak občas na krátké trasy, když jsem líná připojit iPhone kabelem, připojí se přes bluetooth a funguje jak hudba tak telefonování. Používám bt sluchátka, kromě skvělých AirPods Pro používám i velká Niceboy a fungují také. Různé bluetooth reproduktory a podobně fungují také. Apple Watch mám připojená přes bluetooth a teprve na dlouhou vzdálenost se zapíná wifi a/nebo LTE. A nakonec, mám propojený iPhone s MS Surface Pro s Windows 11 a přes bluetooth telefonuji a mohu psát a přijímat SMS/iMessage, to druhé sice značně omezeně, ale 1. věřím, že to je jen otázka času (příští rok bude i RCS, snad se to konečně podaří dotáhnout do bezproblémové funkčnosti, když to Apple po letech akceptoval) a 2. to prostě funguje přes bluetooth.

Takže lži o tom, jak na iPhonu nefunguje bluetooth jsou trapné, dětské a jde nejspíš opravdu jen o trapný pokus vyvolat flame.

Mimochodem před cca rokem jsem zkoušela KDE Connect a iPhone mi to propojilo přes bluetooth s Manjaro KDE, ale já mám Linux jen na hraní a sledování postupu, bohužel kvůli chybějícímu SW a hlavní činnosti na PC=hraní her ho nemohu používat tak jak bych chtěla. Ale i s Linuxem se iPhone propojil přes bluetooth, jenom už si nepamatuju, co všechno tam šlo, ale jsem si dost jistá, že minimálně SMS a kontakty.

A co se týče problému s HEVC/HEIC, jablíčkáři nemůžou za zaostalost ostatních, proč používat zastaralý nekvalitní JPEG, když HEIC zobrazí více informací a je menší, tedy šetří místo. A současné Manjaro KDE mi HEIC fotky zobrazí naprosto bez problémů, to samé Windows (o Macu samozřejmě nemluvě, tam je to jasné). A když posílám fotky kamarádům s Androidem přes Signal, ještě nikdy si nestěžovali, že by to nemohli zobrazit a já nic jiného než HEIC nepoužívám.

« Odpověď #58 kdy: 21. 11. 2023, 13:50:10 »
A ako teda Apple riesi ked chces na grilovacke poslat soubor niekomu a android telefonom? Predpokladam, ze taka situacia nastava velmi casto tak to ma Apple nejak podchytene jednoduchym a bezbolestnym sposobom aby jeho useri nemuseli experimentovat...
Nijak, kazdy ma moznost volby. Kdo chce trpet s androidem at trpi. No a pak vymeknu a poslu mu to pres nejaky bazmek typu Messenger nebo Whatsapp (a tim ztrati treba Live efekt z fotek, ale to je jeho boj).
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #59 kdy: 21. 11. 2023, 14:05:42 »
a tim ztrati treba Live efekt z fotek, ale to je jeho boj).
Co je  L"ive efekt z fotek"?