Mám 2 kamarády, kteří na fujtajflu (FJFI) odstátnicovali rok dva zpátky. Oba extrémně chytří hoši. Jejich denní harmonogram vypadal tak, že od rána do pozdního odpoledne měli skoro nonstop výuku (žádné tři přednášky a hodinové pauzy v bufetu, fakt souvislá výuka), šli domů, u dvou dílů sitcomu uvařili a snědli večeři a do půlnoci samostudium. Pět dní v týdnu, celý semestr, každý rok. To chce fakt nadšení do studia a zázemí, které pomůže s duševním zdravím. Respekt.
Osobně jsem byl na MFF UK, FI MUNI a pro doplnění informatice na PřF UP (Olomouc). Všechno je to velmi podobné, liší se jenom drobnosti, pojetí a město (to mně přijde zásadní). FI má nejflexibilnější studijní plán, UP velmi osobní přístup, MFF je hodně strukturovaná. Osobně mně vyhovuje co nejmenší, nejkompaktnější město, ale je to na úkor pracovních možností.
Zvažoval jsem ještě FIT ČVUT (ne FEL, ten leda tak na PhD), kde se mnohem víc programuje, výuka je dobrá (utekli tam informatici z FEL, spolupracují s FJFI a MFF), ale odradila mě masovost studia.