- banku, která by toto tolerovala bych fakt nechtěl.
A já bych zase nechtěl banku, která mi bude říkat co mám používat. Banka si může stanovit technické požadavky, ale to není "Windows 10" ale to, že třeba chtějí kvůli zabezpečení TLS 1.3. To smysl alespoň dává. Banka, která by pracovala s požadavky podobně by nejenže určitě nemohla být mou hlavní bankou, ale asi bych u ní neměl účet vůbec protože s podobnou demencí těžko něomu mohu svěřovat svoje peníze, když ani nemám jistotu, že se k nim nějak rozumně dostanu.
- nejde o apriori o OS, ale o to že pro prohlížeče na starém OS nebudou dostávat bezpečnostní záplaty
Po tom ale bance nic, doslova nic není. Ta může požadovat, jak jsem psal výše, možnost používat určité technologie, ale je jí naprosto kulové po tom, kde a jak jsou ty technologie implementované. To je můj problém a banka pouze zneužívá toho, že většina lidí jsou tupé ovce.
- aby se laťka bezpečnosti snižovala kvůli “dědovi” není v zájmu bezpečnosti bank ani drtivé většiny uživatelů internet bankovnictví.
Děláte si legraci? To, co uvedl je osm let starý počítač. Můj nejvýkonnější stroj je výkonnější asi o 10 %; prostě proto, že ani pro práci, kterou dělám, nic výkonějšího nepotřebuji a plní to 120 % mých potřeb. Samozřejmě s 16 GB RAM; paměť potřebuji mnohem víc. Vy "dědo". Problém je, dědo, že základním problémem této doby je neschopnost celé společnosti jako celku i jejích jednotlivých členů rozlišovat, co je skutečně nutné a co je jen chtěné.
Nebo vám opravdu přijde normální kupovat si kvůli tomu, abyste se dostal do internetového bankovnictví za deset tisíc něco, co nepotřebujete a je vám to jinak k ničemu jen proto, že banka není schopna přesně naspecifikovat co přesně chce? To je pak docela drahá banka, že! Mě osobně to sice netrápí, proto taky používám léta letoucí FreeBSD, resp. Linux, aby nemohl nějaký dementní korporát přijít a říct, sorry, dál už nepodporujeme (a po něm všichni ostatní včetně té debilnější části bank), ale štve mě to protože je to postavené na hlavu a jen to, jak jsem psal výše, zneužívá toho, že lidé jsou zhusta tupé ovce a nechají ze sebe dělat blbce.