Za me HO dulezite, protoze:
1. work life balance celkove
2. nebydlim ve stejnem meste jako je moje zamestnani a tedy moznost byt blizko lokalnich sluzeb (napr. posta) mi usnadnuje zivot
3. usetrim 2 hodiny za den na "ranni pripravu do prace" a cestu (plus naklady na cestu) ... spolu s tim samozrejme usetrene 2 hodiny vyuzit podle aktualni potreby (dele spat, uklidit atd.). Nejvetsi vyhoda je, ze ukoncim pracovni den, zaklapnu laptop a sem doma. Nemusim se jeste tahnout z korporatu domu.
4. sem uklizenej v pracovne a mam tedy "svuj kancl", klid a komfort sveho zazemi
5. odpocinu si od lidi - toto je ciste benefit pro moji povahu jako intorverta a individualisty (sem ten clovek, kterej na vanocnim vecirku kouka ve 22 na hodinky a premysli, jestli uz je ok odejit nebo musim jeste hodinku zustat ... ale me obecne nebavi "chlastani" a snim spojenej druh prostredi a zabavy takze to neni ciste o introverzi).
6. kdyz potrebuji "refocusing" tak si sednu s laptopem k tv nebo si pustim na 30 minut konzoli atd. (v praci mame take tyto moznosti, ale doma je doma ...) nebo jdu neco maleho udelat okolo domu atd.
Hadam, ze s prichodem deti se tyto body upravi nebo rozsiri.
No s detma to je trochu jina HO
. Delam z domu 6 let. Syn ma 3,5 roku a dcera 1 rok. Kancelar mam ve vedlejsim byte. V 3kk to proste neslo.
Nejdriv (cca do 2 let) chteji jen klavesnici, pak uz je klavesnice nezajima a chcou, abych si s nima hral taky a kdyz si to nedaji rozmluvit, tak je slysim i pres dvoje zavrene dvere
.
Jinak se spoustou veci souhlas. Lidi mi nevadi, ale stava se mi, ze pak mluvim vic, kdyz se s nekym potkam.
Pokud toto cte i nekdo, kdo rozhoduje o HO/neHO:
Kazdy den usetrim cca 2 hodiny casu a nedela mi problem, kdyz se neco opravdu hodne po* (cca dvakrat do roka) pracovat kdykoliv, kdyz mi nekdo zavola. ( i v noci)
2 x 5 hodin v noci <<< 500 hodin rocne usetrenych na dojizdeni (do prace jezdim jednou za rok nebo za dva na tyden)
Nejsem si uplne jisty, jestli bych toto delal, kdybych musel kazdy den do kancelare ..., ale mozna jo.
HO v kombinaci se zajimavou praci je pro me dalsi dobry duvod, proc nechodit na zadny pohovor, protoze lepsi nez doma uz to proste muze byt malokde
.