Prodám 8TB SAS disky

Prodám 8TB SAS disky
« kdy: 15. 04. 2026, 19:20:58 »
Ahoj,

zase pojedu pro disky 8TB SAS HDD.
- 1000 Kč kus
- hodí se na zálohy a lehkou zátěž
- SMART OK, ale SMART může hlásit "pozor, hodně hodin"
- najeto nejméně 4 700 milionů kilometrů, vztaženo k pasivnímu sezení v poli při současném obíhání planety okolo slunce
- připojení SAS
- někdy 4kN
- nikdy nevím, mix jakých značek to bude
- asi všechny kousky mají nájezd 50 000+ hodin, ale v aktivní činnosti třeba jen 10-15-20 tisíc hodin
- vyzvednutí přímo u mě v Praze

Cena:
- 1000 Kč kus, se zárukou pár dnů na vyzkoušení

Alternativa:
- 800 Kč kus, ale bez záruky na vyzkoušení (nedoporučuji, ale zatím nikdo nic nevracel)

Odhadem má teď 25 kusů, další budou později.
« Poslední změna: 15. 04. 2026, 19:22:31 od JenBob »

f

Re:Prodám 8TB SAS disky
« Odpověď #1 kdy: 16. 04. 2026, 07:07:42 »
Ja bych mel zajem o 3 kusy.

R.S.

« Odpověď #2 kdy: 16. 04. 2026, 10:06:17 »
Mel bych zajem o 4 kousky, ale by mozne zaslat zasilkovnou? Jsem od Brna a do Prahy se nechystam v nejblizsi dobe.

« Odpověď #3 kdy: 16. 04. 2026, 11:39:38 »
Vyzvednutí i případné vrácení u mě v Praze, zase jako vždy na tom OMV.
Přijedete, odvezete, dva dny na peníze nesahám, pak beru za uzavřené. V mezičase lze vrátit bez udání důvodu nebo vyměnit jen vadný kousek.

« Odpověď #4 kdy: 16. 04. 2026, 13:56:40 »
Ahoj, měl bych zájem o 4 kusy, poslal jsem SZ.

« Odpověď #5 kdy: 16. 04. 2026, 14:51:06 »
Vzal bych si 3 kusy (a pošlu SZ) a nechám si i poradit, jestli náhodou nemáte někdo zkušenost s dobře funkčním USB-SAS nebo SAS-SATA převodníkem (nevyžaduju podporu UASP, ale plahočit se na USB2.0 rychlostech taky úplně nemusím).

« Odpověď #6 kdy: 16. 04. 2026, 16:13:42 »
Mám zájem o 10 ks, poslal jsem SZ. Děkuji.

« Odpověď #7 kdy: 16. 04. 2026, 17:32:01 »
Jak disky budou, dám vědět, teď jich přivezu asi 10, pak asi 15, další budou třeba za 2-3 měsíce. Jak se různě něco nahrazuje.

Logik

• 1 089
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 16. 04. 2026, 20:14:04 »
Také se hlásím do fronty :-)

« Odpověď #9 kdy: 16. 04. 2026, 20:59:14 »
Jestli budou, tak bych 4 ks vzal.

« Odpověď #10 kdy: Dnes v 09:35:58 »
Vzal bych si 3 kusy (a pošlu SZ) a nechám si i poradit, jestli náhodou nemáte někdo zkušenost s dobře funkčním USB-SAS nebo SAS-SATA převodníkem (nevyžaduju podporu UASP, ale plahočit se na USB2.0 rychlostech taky úplně nemusím).
Je to tu trochu OT, ale tohle téma by mě taky zajímalo. Nějakou dobu zpátky jsem hledal převodník USB-SAS, ale prakticky nic použitelného jsem nenašel. Jak si matně vzpomínám, tak snad jen něco za dost nekřesťanské peníze a samozřejmě v žádném českém obchodě.

RDa

• 3 231
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Dnes v 09:47:08 »
Je to tu trochu OT, ale tohle téma by mě taky zajímalo. Nějakou dobu zpátky jsem hledal převodník USB-SAS, ale prakticky nic použitelného jsem nenašel. Jak si matně vzpomínám, tak snad jen něco za dost nekřesťanské peníze a samozřejmě v žádném českém obchodě.

Treba zde je neco:
https://www.neven.cz/p/usb-to-sas-easy-drive-cable

Vedle toho je jeste levny produkt SATA-SAS, to vypada ze nekdo musi delat jakysi bridge chip, ktery transformuje SATA prikazy pro SAS disk. A ta verze s USB pak k tomu lepi bezny USB-SATA prevodnik.

Nedokazu vygooglit ten bridge chipset ale. Vim ze existuje opacnej (dual-port SAS host na single SATA disk).

« Odpověď #12 kdy: Dnes v 11:08:24 »
Treba zde je neco:
https://www.neven.cz/p/usb-to-sas-easy-drive-cable

Vedle toho je jeste levny produkt SATA-SAS, to vypada ze nekdo musi delat jakysi bridge chip, ktery transformuje SATA prikazy pro SAS disk. A ta verze s USB pak k tomu lepi bezny USB-SATA prevodnik.

Nedokazu vygooglit ten bridge chipset ale. Vim ze existuje opacnej (dual-port SAS host na single SATA disk).
Díky moc, to vypadá užitečně. Dokonce jsem teď našel to samé na aliexpressu (s cenou víceméně srovnatelnou, jen pro doplnění) - buď jsem předtím špatně hledal, nebo se to objevilo až později. I ten převodník SATA-SAS je zajímavý, jen škoda těch problémů se SMARTem, o kterých tam mluví. Ale s tím je třeba se asi smířit nebo si s tím poradit nějak jinak.

Ještě by mě, spíš tak teoreticky, zajímalo, jestli jsou ty převodníky omezené na použití čistě s disky, nebo by zvládly třeba LTO páskovou jednotku - což tam zcela pochopitelně prodejce neuvádí.

« Odpověď #13 kdy: Dnes v 11:18:29 »
Take se pridavam do skupiny zajemcu. 3 ks.
Diky. A.

« Odpověď #14 kdy: Dnes v 11:25:48 »
Údajně SAS řadič https://www.aliexpress.com/item/1005007219586897.htm s ASM1064 a ASM1064 nepodporuje SAS.

Prosím, založte si na redukce separátní diskuzi.

Ad disky:
Příští týden bude 18ks, jak budou, napíšu sem.