O2 blokuje UDP port 53 (DNS)

Lol Phirae

Re:O2 blokuje UDP port 53 (DNS)
« Odpověď #45 kdy: 29. 08. 2013, 11:27:21 »
Pokud sis nevsiml, tak o SHDSL se tady nikdo nebavi. Prostimte, bez uz k sipku.

Mirage

« Odpověď #46 kdy: 29. 08. 2013, 11:41:23 »
ADSL je domácí připojení, pokud si firma pořídí domácí připojení a stačí jí, proč ne.
Ale je to produkt pro domácnosti a malé kanceláře.
Pro tři počítače, kde pracují tři ženské co píšou ve Wordu a Excelu, ani nepotřebuješ veřejnou adresu.
K šípku běž ty, vezmi si tam knížku, uč se a studuj.

Opravdu nechápu, jak můžeš čekat, že za třicet korun dostaneš v hospodě stejné menu jako ten, co platí sto dvacet?!?!?
Možná chápu, jsi dítě, které se diví, že mu na jeho domácí lince něco nejede.
Uvrhnu tě do reality, chceš pořádnou linku?
Tak si taky pořádně zaplať.
Zatím buď rád, že ti běží Facebook a Youtube, protože právě na tohle to domácí připojení je určené.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 29. 08. 2013, 11:51:48 »
Je uplne putna, jstli ADSL je domaci pripojeni. Jestli soucasti veci je verejna adresa, tak zadam, aby byla verejna.

Lol Phirae

« Odpověď #48 kdy: 29. 08. 2013, 11:56:38 »
@JardaP: Zjevně nějaký vypláchlý soudruh ideolog z Telecumu, který tam seděl už za bolševika. Debatovat s podobně intelektuálně vybaveným jedincem je čistá ztráta času.

Kolemjdoucí

« Odpověď #49 kdy: 29. 08. 2013, 11:57:19 »

Pořádně zaplať za to že ti nezablokuju porty ? :o
To je stejná demagogie jako veřejná statická IP a veřejná dynamická IP, kde ISP mění dynamické IP adresy úmyslně aby mohl vybírat za statickou IP poplatek 200 Kč měsíčně.

Lol Phirae

« Odpověď #50 kdy: 29. 08. 2013, 12:01:35 »
Pořádně zaplať za to že ti nezablokuju porty ? :o

No tak jistě, za to, že se o svoji bezpečnost staráš sám, si musíš pořádně zaplatit, ne? No, jinak mám takový dojem, že zase zajdu cvičně několikrát reklamovat pár těch Comtrendů s nefunkčním IPSec-em, ať mají soudruzi nějakou zábavu.

Tunelář

« Odpověď #51 kdy: 29. 08. 2013, 12:06:38 »
Nepoužívám sice ADSL, ale pokud jste někdo zaznamenaly můj problém ohledně nutnosti tunelovat službu Windows Update, tak na 100% je zde spojitost. Chvíli jsem měl i podezření na souvislost s výpadkem Nix-u, ale poté co mne někdo minulý víkend a na začátku tohoto týdne neustále analyzoval než mne modemy O2 samovolně připojily do jejich sítě a do Internetu... Teď se zdá vše fungovat normálně, akorát ten Update byl ještě včera blokovaný, dnes na zkoušení kašlu. Jejich DNS servery vůbec nepoužívám, momentálně tuneluji veškerý provoz, nemám náladu se stěma bastardama otravovat. Rozhodně něco změnili a já dočasně přestávám odebírat jejich službu.

Jenda

« Odpověď #52 kdy: 29. 08. 2013, 12:06:46 »
ADSL je domácí připojení, pokud si firma pořídí domácí připojení a stačí jí, proč ne.
Ale je to produkt pro domácnosti a malé kanceláře.
Oh, já provozoval DNS server i doma (na domácím připojení od UPC). Hanba mi? Proč si nemůžu doma spustit DNS, třeba pro svůj osobní web?
Pro tři počítače, kde pracují tři ženské co píšou ve Wordu a Excelu, ani nepotřebuješ veřejnou adresu.
Potřebujou třeba v okamžiku, když se jim ten Word rozbije a admin se tam chce zvenku připojit a opravit jim to. Nebo když si budou chtít pořídit IP telefon.
K šípku běž ty, vezmi si tam knížku, uč se a studuj.
Provedl jsem, nezměnilo se.
Opravdu nechápu, jak můžeš čekat, že za třicet korun dostaneš v hospodě stejné menu jako ten, co platí sto dvacet?!?!?
Možná chápu, jsi dítě, které se diví, že mu na jeho domácí lince něco nejede.
Zatím buď rád, že ti běží Facebook a Youtube, protože právě na tohle to domácí připojení je určené.
Tak tam mají napsat, že to není připojení k Internetu, ale připojení k Facebooku. Vám tedy přijde normální, že když je linka levná, můžou vám tam kdykoli cokoli zablokovat?

« Odpověď #53 kdy: 29. 08. 2013, 12:07:06 »
lol , uz se tesim ... kdyz nemas absolutne zadnou predstavu, jak veci fungujou, tak bude lepsi, kdyz sen takovy kraviny nebudes psat.

Pro tvoji predstavu, exekuror potrebuje (pro tebe velke prekvapeni) rozsudek soudu.
No tak pro tvoji představu se nejedná o klasický rozsudek, posuzující meritorně, jestli má žalobce na peníze opravdu nárok, ale o tzv. platební rozkaz, který se vydává po zkráceném řízení, ve kterém soud jenom prověří, jestli existují skutečnosti, na jejichž základě žalobce žádá platbu.

Čili O2 mu předloží platnou smlouvu a důkaz, že za posledních x měsíců nebylo zaplaceno a soud bez většího otálení vydá platební příkaz, který musíš splnit do 15 dnů, jinak přijde exekutor. Pro tvou informaci: proto se té instituci říká "soudní exekutor" = "vykonavatel/vymahatel soudního rozhodnutí".

Kdo bude chytračit tak jako ty, ten dopadne přesně tak, jak jsem napsal: bude mu násilím zabaven počítač nebo jiné cennosti, a vymáhat je zpátky může potom soudní cestou. A to bude trvat měsíce, spíš roky.

Čili ty "pindy" bych si vyprošoval.

A jestli nevěříš mě, tak malá ukázka:
Citace
„Řada lidí se mylně domnívá, že když dostane platební rozkaz, který je vydán například na již promlčený dluh nebo na částku, o které jsou přesvědčení, že platit ani nikdy neměli, nemusí na tento dopis od příslušného soudu vůbec reagovat. Opak je však pravdou a takové poznání pro ně bývá obvykle velmi drahé.“ Upozorňuje Kovář.
http://www.poradnaveritele.cz/news/co-delat-kdyz-obdrzite-tzv-platebni-rozkaz-aneb-posledni-sance-nez-zazvoni-exekutor/

Citace
BTW: Specielne pro prymka, v poslednich cca 2 letech se tu minimalne jednou reklamovana kazda faktura, nektere ovsem i 5x ... a samozrejme az do vyrizeni reklamace (v nekterych pripadech i nekolik mesicu) nebylo zaplaceno NIC.
A co jako? Co to mění na tom, co jsem napsal?

Lol Phirae

« Odpověď #54 kdy: 29. 08. 2013, 12:13:02 »
Tak tam mají napsat, že to není připojení k Internetu, ale připojení k Facebooku.

To píšou, akorat u jine sluzby  ;D ::)

« Odpověď #55 kdy: 29. 08. 2013, 12:15:45 »
Ještě dodatek: samozřejmě můžeš podat odpor, ale nesmí na to člověk zapomenout, jinak zaplatit prostě musí. A když odpor podá, tak potom následuje "regulerní" soud, kde právě bude stát proti právnímu oddělení O2, hodně štěstí...

Čili všem bych doporučil normálně zaplatit, reklamovat službu a v případě, že reklamaci neuznají (což neuznají) zvažovat soud (který podle mě s velkou pravděpodobností prohraje, protože O2 bude prostě tvrdit, že to bylo kvůli bezpečnosti, na což mají ze smlouvy právo).

« Odpověď #56 kdy: 29. 08. 2013, 12:25:33 »
O2 má nad sebou kontrolní úřad. Tuším Správu radiokomunikací. Při posledním "prodloužením smlouvy" po telefonu slečnou jenž volala z aktivní linky, jsem se tam informoval zda má přednost písemné podání výpovědi, či telefonát od kterého já nemám záznam a zda jej mohu tedy požadovat. Nakonec byla moje reklamace faktura uznána, paradoxně však nikoliv pokuta za upomínku.
Fakturu jsem mezitím samozřejmě včetně pokuty za upomínku zaplatil.

Ovšem celkově to zvýšilo moji nas..tivitu vůčí všem co volají s aktivní linky.
Nejsem paranoik ale je otřes pokud i Česká policie volá ze skrytého čísla.

mc

O2 blokuje UDP port 53 (DNS) - u mne již došlo k odpblokování
« Odpověď #57 kdy: 29. 08. 2013, 12:44:46 »
Aktuálně mi volal pracovník z O2 s tím, že by to již mělo být v pořádku. Při rozhovoru jehož pokračování jsem si spíše vynutil mne informoval, že blokaci opravdu zavedli a to z důvodu útoků na jejich DNS servery (tedy dle mne ji zavedli chybně - protože ji zavedli plošně na všechny, místo aby ji zavedli jen ve směru na své servery). V rámci mé snahy zjistit, zda politika O2 může někdy směřovat k nějakým filtracím spíše zaznělo, že nemá nic být filtrováno (ovšem za bernou minci to brát nejde). Omluva tuším z jeho strany nezazněla. Prověřil jsem, že opravdu je u nás již je vše OK.

Mirage

« Odpověď #58 kdy: 29. 08. 2013, 12:54:19 »
Je uplne putna, jstli ADSL je domaci pripojeni. Jestli soucasti veci je verejna adresa, tak zadam, aby byla verejna.

Porty s veřejnou IP nijak nesouvisí.
Kupujete si JEN veřejnou adresu, ne to, že nebudou blokované porty.
Veřejná adresa je dobrá třeba k tomu, že můžete povolit připojení k nějakému serveru pouze z určité (vaší) veřejné IP.
Přečtěte si smlouvu, kterou jste DOBROVOLNĚ podepsali.
Proč jste jí podepisovali, když jste s ní nesouhlasili?

Že by?
http://www.zvraceny.cz/video/61420-south-park-ipadnozka-15x01/

Lol Phirae

Re:O2 blokuje UDP port 53 (DNS) - u mne již došlo k odpblokování
« Odpověď #59 kdy: 29. 08. 2013, 12:56:57 »
Při rozhovoru jehož pokračování jsem si spíše vynutil mne informoval, že blokaci opravdu zavedli a to z důvodu útoků na jejich DNS servery

Aha. No, já jejich DNS servery vůbec nepoužívám, jednak kvůli cenzuře, jednak kvůli tomu, že "fungují" tak, jako by pod DOSem byly naprosto permanentně. ::)

tedy dle mne ji zavedli chybně - protože ji zavedli plošně na všechny, místo aby ji zavedli jen ve směru na své servery

To bys po nich evidentně chtěl moc. 

zda politika O2 může někdy směřovat k nějakým filtracím spíše zaznělo, že nemá nic být filtrováno (ovšem za bernou minci to brát nejde)

Tak jistě, viz šílený mobilní internet. Naposled v tam jakýsi blbec - tedy krom již zmíněného zcela evidentně úmyslného dokriplení Google Talk/Hangouts na FUPu - patrně jaksi omylem rozmrdal Windows Update.  ::) >:(