A když mi okolí říká, že jsem blázen, protože dám tolik za pracovní židli, jen se usměju a říkám: "Na rozdíl od tebe mám záda v pohodě, nemám vlka atd..."
Vše je jen otom kolik toho pro sebe chci udělat, ale neda se očekávat že židle za cca6K bude mit dlouhou životnsot a ochrání moje zdraví.
Problém tohohle všeho je, že vaše zdraví ochrání hlavně to, zda umíte sedět. Proto bych vás taky klidně označil za blázna. A židle za šest tisíc dlouhou životnost mít klidně může. Tohle celé je takové to klasické "když za něco dám velké peníze, určitě mě to spasí a když nedám, určitě je to špatné". Nesmysl, pochopitelně.
To, co tvrdíte, jsou jen argumenty lidí, kteří na něčem takovém nikdy neseděli alespoň měsíc. Budu moc rád, když mi ukážete židli za 6K a více jak 20 let v provozu. Která je v provozu s průměrnou zátěží 12 hodin denně, 365 dní v roce.
Čirou náhodou mám židli za cca 2-2.5KKč. Mnoho let (8? Nechce se mi hledat účtenka.). Nějaká levná Čína z běžného velkého obchodu. Mám ji již mnoho let. Sedím na ní klidně i 18hod, samozřejmě ne v kuse.
Za tu cenu se už mnohokrát zaplatila.
S pohodlým je to horší, neb je tvrdá. Takže polovička na ni nadávala. Ale zase se dosud neproseděla.
Povrch byl klouzavý, tak jsem si tu i pro lehké změkčení dal obdélník měkké rohožky zastrčený vzadu.
Stavitelná opěradla dosud drží, i když se na nich někdy zvedám. Samozřejmě jsem je utahoval již vícekrát.
Zadní stěna je možno posouvat dopředu, dozadu a naklánět. No nemám brazilskou zadnici, takže to mám nastaveno co nejblíže k sedáku, zádům.
Základem je na takové židli správně ergonomicky sedět a posilovat, protože nemá tu oporu zad do vykrojeného S. Takže když se opřete, nesedíte podle mě zdravě.
Tak nějak jsem časem zjistil, že snad ani nepotřebuji područky, takže je hodlám odmontovat na zkoušku. A možná ani zadní stěnu?
V rodině máme jednu klasickou starou kancl židlu, která také nemá područky a je jako nová, ač pamatuje studia 30 let zpět. Značku též nevím. Ale to bude něco kvalitnějšího než ta má čajna.
Takže je určitě možné, že se sníženým komfortem jsou židle, které přežijí záruku.