Rád bych rozvířil debatu na téma „odesílání příspěvků do diskuzí po 30 sekundách z jedné IP“. Pominu-li fakt, že to prakticky vždy působí dojmem, že to vyžaduje podstatně delší kecací pauzu než 30 sekund, tak by mě zajímalo, proč se na ochranu proti spamu používá tenhle předpotopní způsob, kdy je jasné, že spousta lidí prostě bude pod jednou IP adresou. Na jednu stranu vás to musí těšit, že máte tolik čtenářů, že i spousta přispívajících koliduje velmi často na jedné IP adrese (těch nespokojených, co to zmiňují v diskuzích, je poslední dobou už docela viditelné množství, ano, já taky, no ono je to proto, že se to prostě poslední dobou objevuje velmi často), na druhou stranu … jako vážně to neumíte uživatelsky přívětivěji? I kdyby se třeba v případě častého odesílání najednou objevila nějaká captcha, tak je to pořád lepší než hrát intervalovou loterii, protože ono to opravdu není jen 30 sekund, po které je potřeba čekat. Kolikrát několik minut žádná míra, ještě se mi nestalo, že by to po 30 sekundách šlo.
O odhlašování v případě přihlášení na jiném zařízení už se ani nebavím, to je notoricky známá věc a zaškrtávátko „zůstat přihlášen“ je tam opravdu jen pro legraci, protože prostě neplní deklarované. Překvapuje mě, že mezi adminy takové společnosti, jako je Internet Info, není nikdo, kdo by tyhle notoricky staré bugy neuměl vyřešit.
Samozřejmě můžete říct, že to tak je záměrně a konec diskuze, taky možnost.
(oni jsou křesťani, oni to tak chtěli)