Doporučte monitor 28" nebo 32" na 4K

Re:Doporučte monitor 28" nebo 32" na 4K
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 14:37:09 »
Pojem paralaxa se používá v mnoha kontextech, a tohle je jenom jeden z nich.

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 15:20:48 »
Jen poznámka - Linus Torvalds nedávno kupoval 6K 32"

ASUS ProArt Display PA32QCV 32"(31.5" viewable) 6K HDR Computer Monitor

https://www.youtube.com/watch?v=mfv0V1SxbNA

LeosB

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 22:28:59 »
Jen poznámka - Linus Torvalds nedávno kupoval 6K 32"

Už je to starší člověk a nosí brýle, nepodezříval bych ho z toho že pracuje s mrňavými ovládacími prvky - takže nejspíš má zvýšené škálování a užívá si ostřejší fonty - ještě ostřejší než mám na 4K 27" (kde už žádné nerovnosti moje oči nevidí ani když se snažím).

V souvislosti s HiDPI jsem od něj četl vyjádření že se těší až díky tomu nebude potřeba antialiasing, což předpokládám že s tou kombinací 6K 32" už dosáhnul.

mhepp

• 207
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Dnes v 23:08:01 »
Pojem paralaxa se používá v mnoha kontextech, a tohle je jenom jeden z nich.

jediná paralaxa, kterou znám, je proměnlivá zdánlivá poloha dvou různě vzdálených objektů - třeba hvězdy (blízké vůči vzdáleným v různé roční doby), problém při focení panoramat (blízký sloup vůči vzdálenému domu na pozadí...), případně zaměřovací optika o střelných zbraní (pořád stejný princip).

Prosím tedy o odkaz na vysvětlení těch dalších kontextů a hlavně, jak se může zdánlivě posouvat poloha plochy monitoru vůči sobě samé. Jedině snad, že ten monitor je tak široký, že levým okem nevidím pravý kraj a pravým okem levý kraj. To je ale problém stereoskopického vidění a příliš velikého nosu...