No moment, to mluvíš o nějakých hypotetických metodách, já se ptal na to, jak mi můžou ublížit. Přijde teda pán v baloňáků a odveze mě na Sibiř?
a) NSA Šumperk (hypotetická konkurenční tajná služba) používá browser fingerprinting k vytipování cílů, na které se má zaměřit ručně. Má totiž omezenou kapacitu jak personální (relativní nedostatek zaměstnanců) tak technickou (při každém využití hardwarového backdooru v procesorech Intel existuje riziko, že to nějaký nerd sniffne a začne v tom rejpat). Údaje nasbírané z browser fingerprinting jsou jedny z mnoha dílčích částí přispívajících k bayesovskému skóre osoby.
To by ovšem museli ten fingeprint spojit s něčím, co je zajímá. Např. by věděli, že subjekt s tímhle FP koupil na aukru papiňák.
...no a to jsme u toho, co jsem říkal: pokud nejsem pitomec, tak nikdy stejným kanálem nehledám tlakový hrnec a nekupuju na svou kreditku.
Čili pokud se tak chovám, můžou nakrásně zjistit, že Miroslav Prýmek s FP 12345 si na aukru koupil ponožky a jetou grafickou kartu a někdo s FP 56712 hledal tlakový hrnec.
b) NSA Šumperk vidí, kdy jsem doma (monitor 1280x1024) a kdy venku (notebook 1366x768)
No a nedejmatkopřírodo, že by třeba NSA Šumperk napadlo dát na tvůj přívod elektřiny indukční měřák spotřeby s přípojkou na net.
P.S. pokud někdo má zájem, takový měřáky mám doma asi tři. Asi si založím NSA Rájec, když mám tak sofistikovaný vybavení