kontrola bude asi úplně stejná jako v jiném režimu a to obecně platí, že drží si evidenci všeho sám. Jakmile necháš na FÚ, aby si udělal vlastní evidenci, vůbec netušíš, co ti z toho vyleze a když už si něco FÚ myslí, blbě se to rozporuje.
Kdysi jsem se nechal nachytat, 30 faktur ročně, nemusí přece nic evidovat. Přišla kontrola, poslal jsem jim faktury, oni ale chtěli nějakou knihu příjmů (tj. tabulku), vyžádali si bankovní účet, sečetli příjmy a ty mi rovnou dodanili platebním rozkazem, vůbec neřešili, že jsem plátce DPH a ty částky na účtech jsou vč. DPH. Pak se to vše blbě rozporuje a trvalo měsíce než jsme si to vyjasnili.
Dnes už vím, že je nejlepší na vše mít tabulku, příjmy na účtech mít po měsících kategorizované a sečtené podle typu (faktury, vratky, osobní atd.) a to předkládat. Oni se prostě většinou nechtějí hrabat v původních dokumentech a něco si přepočítávat, chtějí vidět přehledy a tam koukat na anomálie (nebo obrázky, co já vím). Pak se také rádi koukají na textace na fakturách a řeší, jestli máš správný obor podnikání, takže mám i tabulku s texty na fakturách aka "poskytnuté služby" a tím i pokrývám evidenci odběratelů.
Podle čísel pořád platí, že kontroly jsou dnes drtivou většinou na údání, takže pokud máš někoho v okolí s tebou nespokojeného, může ti kontrola hrozit.