A byl jste někdy na pohovoru? Většinou tam čeká test a otázky. A pokud ten "prý" génius projde, tak zkušební doba. Nikdo snad ndes nepřijme člověka, který to "prý" umí.
No jen taková malá zkušenost. Byl jsem před léty (chtěl jsem změnu) na pohovoru u firmy.
Podotýkám, že jsem s tou firmou již před tím cca 4-5 let spolupracoval jako OSVČ a nebyl jsem neznámý pro ně.
A tak jsem chtěl k nim jako stálý, admin.
Pohovor s člověkem trval 4 hodiny, byl to odborník, takže jsme vedli normální dialog co kdo umí, a jak se to dělá.
V té době jsem o Windows Serverech nevěděl tolik abych se "prsil" že to je brnkačka, a neříkám to ani teď.
Pak pohovor s vedoucí (nic proti ženám jako šéfům nemám) a odpověď, nebereme neumíte Windows Servery.
Fajn. Ten člověk co jsem s ním dělal pohovor, mne ale chtěl, do teamu na Wifi sítě. Lezení po stožárech, natahování kabeláže a další fajnovosti...
Odpověď číslo 2. Nemůžete u nás dělat technika přes WiFi sítě, protože neumíte Windows Servery....
Pak vzali postupně, jak mi řekl obchodník z té firmy postupně 6 lidí. Ti sice tvrdili, že mají titul ing./MBA, a že WinServery jsou brnkačka. Ale ani jeden to neuměl.
Takže záleží spíše ani ne na vědomostech, ale na tom kdo má jaký titul a umí to prodat.
Já je umím. Ale tvrdit, že bez problémů by mi bylo stydno. Dělám v oboru jen 22 let.