Zdravím,
Snažím se najít odpověď na docela jednoduchou otázku a furt ne a ne.
CETIN k nám natáhnul optiku, spuštění se počítá už na dny a obchází po ulici O2 obchoďáci. Se všemi službami jsem u VF, takže zjištuji možnosti. VF operátor zarytě tvrdí, že ke mě vede jen metalika, ale tuším, že to může jít za faktem, že optika ještě není zprovozněná, na mapě dostupnosti z webu CETINu vidím totéž.
Když se ozvali mi ozvali O2 obchoďáci, že si chtějí sjednat "schůzku" aby mi něco "nastavili na přípojce", celkem mě napadlo, kudy to povede, samozřejmě pozjišťovali případný převod všeho. Chytračení O2, stejného majitel s CETINem se dá tušit a obraz dotvořil fakt, že soused se stejnou optikou a neúnavným obvoláváním O2 nakonec dosáhl toho, že už mu optika běží, zatímco na mapě CETINu i u něj nadále svítí 100Mbit-VDSL pouze.
Nicméně jsem zavolal na helpline CETINu, ať mi potvrdí, že na optice CETINu mohu provozovat více operátorů a odpověď mě zaskočila: pouze O2. Položil jsem paní explicitně otázku: na drátech ve vlastnictví CETINu mohu mít VDSL od velké řádky operátorů, od toho přeci CETIN existuje, tvrdíte mi, že to pravidlo o optice neplatí?
Odpověď: ANO, některé optiky jsou otevřeny více provozovatelům, ale tuhle optiku si vybudovalo O2, můžete jen O2.
Vím, že ti kopáči i ti, co foukali optiku, že byli CETIN.
Jak to tedy je?