vela zivnostnikov su ojebavaci. ci v IT alebo nejake remeselne sluzby. Staval som dom a takmer vsetko islo bez papiera, ja som to mal lacnejsie, pre mna to bol win. Usetrit 500e a pouzit napr na zariadenie do kuchyne, ako neusetrit a zaplatit tomu zivnostnikovi, ktory mozno by aj tak tu fakturu nepriznal do uctovnictva. Potom su tu pripady ojebavacov zvanych svarcisti, ktori sa tvaria ako podnikatelia, ale vykonavaju cinnost ako TPP. Castokrat pocut od nich argumentaciu, ze oni platit statu nebudu, oni si setria sami na dochodok, stat ich aj tak okrada a ze nebudu podporovat na Slovensku takeho Fica. Ze sa ale sami dopustaju porusenia zakonov, to ich netrapi. Potom su tu 1 osobove sro, ked uz sa zivnost neoplati (lebo tak snad nebudu platit 500e na socialne a 300e na zdravotne), kde uz robia ine kuzla, ako vytiahnut z sro peniaze. Akosi ale zabudaju na to, ze dan z prijmu ide obciam, v ktorych ziju, na opravu ciest, chodnikov, chod skoliek. Takisto sa financuje zdravotnictvo, a dostanu rovnaku sluzbu ako TPPckar, ktori na zdravotne odvadza viac ako zivnostnik alebo 1 osobova sro.
Co ma povedat taky zamestnanec, tomu sa strhne 48%.