A Praha několik měsíců po větších povodních...
Ok, nezisťoval som si, ktoré hlavné mestá v EU nemajú metro, vychádzal som z údaja, ktorý mi utkvel v hlave. Lenže ja už ťahám 60-ku, takže so spomienkami je niekedy problém.
Na druhej strane práve ten fakt, že Praha nielen neustále vo výstavbe metra pokračuje, ale dokonca zvládla aj takú nepriaznivú okolnosť ako bola povodeň, čo v konečnom dôsledku bolo skoro rovnaké ako linku A znova postaviť. Práve toto znamená, že česi sú na svoje hlavné mesto hrdí, že výstabu podporujú.
Naproti tomu obyvatelia slovakistanu svoje hlavné mesto nenávidia a predstava, že by sa malo čokoľvek zlepšiť je pre nich najhoršou nočnou morou. S tým presne súvisí aj neustále šírený názor, že Bratislava je na metro nevhodná alebo malá, alebo čokoľvek iné.
Sám súčasný súdruh premiér presne pozná tieto nálady a kedykoľvek otŕča svoju papuľu niekde inde ako v Ba, začína vetou:"Som veľmi rád, že som medzi normálnymi ľuďmi". (znamená v Ba sú nenormálni)
Nakoniec mi nedá napísať, nie - nie som rodený Bratislavčan, ale v Ba som prežil 35 rokov, od svojich 15. Na 50-te narodeniny som sa definitívne rozhodol na Ba a slovakistan zabudnúť. Jednoducho mi došlo, že nemá zmysel ísť proti prúdu, našťastie železná opona už dávno neexistuje a existujú miesta, kde je život trochu iný.