Tiskárna tiskne z jednoho PC vždy dvě kopie

Tiskárna tiskne z jednoho PC vždy dvě kopie
« kdy: 28. 03. 2026, 17:12:49 »
Ako by som zacal  :)
Mam problem s tlacenim.

Jedna sa o tlaciaren, HP Color LaserJet MFP M283fdw.
Problem je, len ked tlacim z libre office. Vsetko sa vytlaci, ale 2x (a farebne). Skusal som nastavenia tlaciarne cez web manazment, nastavenia v libre office. Vsade je nastavena len 1 kopia (avsak vzdy sa tlaci 2x).
Ak v libre office dokument exportujem do PDF, tak sa vytlaci 1x. Ine dokumenty, obrazky pdf sa tlacia Ok (1x)
Resetoval som tlaciaren, reinstaloval driver,reinstal libre office (nepomohlo nic).
Ak  tlacim po sieti na inej tlaciarni z libre office, tak sa vytlaci len 1x.

Ak tlacim z ineho PC (libre office) po sieti na MFP M283fdw, vytlaci sa len 1x.

Cize isiel som na to vylucovacou metodou a skusal som rozne kombinacie a vsetko fungovalo, akurat z jedneho PC, vzdy na tej tlaciarni a konkretne  libre office odt, to vytlaci 2x.

Nechcem davat do PC MS office a uz vobec nemam v plane reinstalovat PC (je tam win 11 pro).
Som v koncoch  :(

mhepp

• 215
    • Zobrazit profil
Re:Tiskárna tiskne z jednoho PC vždy dvě kopie
« Odpověď #1 kdy: 28. 03. 2026, 18:10:28 »
Ještě zkus na tom PC, kde to blbne, vytvořit testovacího uživatele s prázdným uživatelským profilem. A samozřejmě něco vytiskni a spočítej počet kopii ;)

Brumla

• 157
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28. 03. 2026, 18:36:28 »
Smaž nebo přejmenuj složku C:\Users\tvuj_username\AppData\Roaming\LibreOffice\4\ To by mělo pomoct. Je to takový purge nastavení. Pokud ta další kopie není nastavená ještě v dalších nastaveních Windows. Jsou minimálně 2.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 09:48:58 »
dik, skusim ak budem pri tlaciarni. Mohol by som skusit aj na dialku, ale nevidel by som kolko kopii sa vytlacilo   ;)

Brumla

• 157
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 10:29:00 »
Před tiskem si ještě otevři tiskovou frontu té tiskárny, abys viděl, jestli tam spadne jedna úloha s 2 stránkami, 2 úlohy po jedné stránce, nebo něco jiného.

Jinak jsem v práci řešil něco podobného, postupoval jsem stejně jako jsi popisoval a následující kroky bych dělal viz níže. Ty restarty tam jsou důležité.

a) odinstalace LO + restart
b) smazání / přesun adresáře jak jsem psal výš + restart
c) instalace LO + restart
d) pokud a-c) nepomohlo, tak je problém ve windows pod tím účtem, takže nový uživatelský účet a vyzkoušet tam
e) pokud d) funguje, tak prohledat znovu všechna nastavení ve windows pod původním účtem. Pokud d) nefunguje, tak tisknout workaroundem, když nejde reinstalovat pc. Ale až sem to myslím nedojde.

Dej pak vědět výsledek.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 15:30:26 »
mne sa toto stavalo pri starsej hp laserovke.
vzdy pomohlo vypnut Bidirectional support vo vlastnostiach tlaciarne.