Tu židli Markus (nebo něco velmi podobného - nevím, dostal jsem to) jsem měl nedávno asi měsíc. Byl jsem zoufalý. Dobře provedená židle podobného stylu je velmi pohodlná - v jedné předepsané pozici. Jenomže já sedím jako prase. Chvíli v tureckém sedu (židle je úzká, zavazí opěrky rukou), chvíli s jednou či druhou nohou pod sebou (židle je krátká, zavazí opěradlo), chvíli s oběma nohama pod sebou (celkově je židle malá), chvíli s nohama opřenýma o zeď (kolečka nejdou zabrzdit), chvíli se houpu (zkuste na obyčejné kolečkové židli), chvíli se houpat nechci (zkuste na houpací kolečkové židli).
V různých zaměstnáních mi nutili různé kolečkové židle a v podstatě mi nikdy žádná nevyhovovala. Zlatým hřebem byla kolečková židle, která trpěla všemi uvedenými neduhy a měla i jeden speciální - když jsem naskládal nohy pod sedákem na kolečkový podvozek a zavadil o spouštěcí páku, židle sjela dolů a moje vlastní váha uvěznila nohy mezi sedákem a kolečkama. Nezbylo, než se vyvrátit i s židlí na podlahu a teprve potom jsem se mohl ze židle vymotat.
Přijde mi, že přívlastky "zdravotní", "ergonomická" a podobně často jen zdůvodňují praštěnou konstrukci a vysokou cenu.
Posledních zhruba deset let mám tuhle nejobyčejnější židli:
https://www.kancelarskezidle.com/hledej?forIE=&term=ISOCena je skvělá, ale židle má pode mnou životnost tak rok, což je ale v mém případě stejně zhruba tolik, co pode mnou vydrží řádově dražší kolečková židle.
Spoustu času v kanceláři prosedím i na balónu. Ten jsem zatím zlikvidoval jen jeden.