Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?

Ahoj,

Chystam se na nekolik tydnu (mozna i mesicu) v prubehu zimy do Spanelska (zimu rad nemam). Problem je, ze k nekterym studijnim materialum, datum a popripade online prednaskam, kde mam pristup pod uzivatelem a heslem, se pujde prihlasit jen z Ceske republiky. Ze Spanelska se tedy k tomu nedostanu.

Materialy budou v prubehu zimy doplnovany, ted tam je tak tretina. Tedy stahnout si vse pred odjezdem je nesmysl. Prihlasovaci udaje davat nikomu nechci, stejne by nevedel kde a co stahnout.

A tak bych se chtel zeptat, jake by jste mi dali doporuceni VPN, abych vypadal ze jsem stale v CR. Neni nutne aby byla extra tajna. Placena VPN je OK, za rozumnou cenu. Rychlost staci jen pomala-pomalejsi, v jednotkach Mbit/s je to uplne v pohode. Videa nestahuji. Samozrejme, VPN musi jit na Ubuntu.

Za den stahnu stovky MB dat, vyjimecne jednotky GB. Ale pristupuji tak 1-2x do tydne.

Diky moc

CPU

• 875
    • Zobrazit profil
Ahoj,

buď vlastní VPS a tu VPN si poměrně jednoduše nahodit.

No a nebo si najdi tady nějakou s exit nodem v Praze.
https://ipapi.is/vpn-exit-nodes.html

alex6bbc

• 1 670
    • Zobrazit profil
Re:Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 20:07:12 »
a co nejaky cesky hosting, tam koupit vps a rozjet si vpn, nebo remote desktop.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 20:16:21 »
Jakákolivw mobilní data v roamingu. Budeš mi stejnou ip adresu, jak v ČR.

Ink

• 669
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 20:21:28 »
Jakákolivw mobilní data v roamingu. Budeš mi stejnou ip adresu, jak v ČR.

Ne.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 20:24:59 »
Nejedeš do Las Palmas zase? Technicky ani neni nutná "česká vpn" (správně někdo poznamenal,, že existují exit node) k input nodes.
Defacto stačí tunelovat provoz přes svoje dosavadní připojení doma (pokud nějaké máš, třeba ne, třeba máš jen LTE) ,  to bude sloužit jako exit node, jen je potřeba se k němu nějak dostat , pokud máš veřejnou IP, stačí vpn,openwgn,wg,atd. pokud ne, tak právě nějakou VPN, na která bude styčný bod pro tvoje aktuální španělskou bodu a domácí propojku. Případně hotové VPN...

Ale možná je tento způsob nevhodný, nebo si ho už zavrhl.

Škoda, letos běžela 50% sleva na český Cloud Mini server, ale vypadá to že už ne. V žáří ještě jo. teď už je to za kilo

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 20:39:37 »
A na tohle nestačí proxy? Squid mi pomohl jak k ivysilani tak i dalším stránkám ...

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 20:59:36 »
Tailscale

McFly

• 595
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 21:05:56 »
Na Mikrotiku mám doma Wireguard, vlastně na všech svých Mikroticích. Jelikož mám veřejné IP adresy všude, kde mám Mikrotik, tak se za ně snadno schovám, jako bych seděl přímo za routerem...

« Odpověď #9 kdy: Dnes v 21:15:46 »
Používám VPS hukot.net a v něm koupený ROS a WG server...

« Odpověď #10 kdy: Dnes v 21:39:56 »
Jestli studujete, tak většina škol má pro studenty svoje VPN zdarma

« Odpověď #11 kdy: Dnes v 22:47:32 »
Na Mikrotiku mám doma Wireguard, vlastně na všech svých Mikroticích. Jelikož mám veřejné IP adresy všude, kde mám Mikrotik, tak se za ně snadno schovám, jako bych seděl přímo za routerem...

ok a to co ty mas doma na mikrotiku mu pomoze asi ako? pytal sa na VPNku nie nato co ty mas doma. jezisi...

« Odpověď #12 kdy: Dnes v 22:58:03 »
Diky moc,

Na vlastnim serveru si zalozit VPN, to nevim, jestli bych umel. Stahovani prez wget samozrejme ano, ale problem je v tom, ze potrebuji webove stranky. Vzdalenou obrazovku k dizpozici nemam, jen terminal.

Jan Fikar
Na vejsce uz oficialne roky nejsem a nic se skolou spolecneho nemam uz. Pred 10-15 lety jsem mel moznost i vzdalene plochy. To se hodilo na pristup ke clankum obecne.

mikesznovu
Na La Palmu ne, jen do Andalucie. Nekdo pripojeni u me doma porad bude vyuzivat, ale abych se tam protuneloval, to bych nedal, abych to zprovoznil. Vypada to na neverejnou IP, navic svuj notas si beru s sebou.

Jinak co rikate treba na Surfshark VPN, nebo Nord VPN ? Ceny vypadaji prijatelne. Proton VPN by take mel mit v placene verzi exit nody v CR, ale je docela drahej.