Novostavba, developersy projekt. Cihlove zdi. Do kazdeho pokoje developer privedl sit do standardni datove zasuvky.
Me soucasne "docasne" reseni pripojeni wifi access pointu, ktery je namontovany na (betonovem) strope, je vedenim kabelu podel podlahy a v rohu mistnosti az ke stropu. Takove reseni oku prilis nelahodi a proto jsem se rozhodl pro razny krok - zavest kabel k AP do zdi (husim krkem a pretazenim omitkou). Nemam v planu jakkoliv sahat do datove zastrcky - tj. cast kabelu stale povede pri zemi k soucasne zasuvce - zde drazkovat nelze kvuli vedeni silnoproudu stejnym smerem. Neni ani v mych silach drazkovat betonovy strop - kus kabelu vylezajici ze zdi k AP holt bude videt.
Existuje nejaky decentni a maly vyvod z/do zdi? Klasicke zasuvkove ramecky s krytkou pro vyvod kabelu (napr.
https://www.amazon.de/-/en/Legrand-Neptune-leg91339-Cable-Outlet/dp/B0758CFP2N ) budou stale dost na ocich a nejsem si jisty, jestli bych visualne neceho docilil. Obdobne i pristrojove krabicky s vickem jsou stale velke - nejmensi, kterou jsem nasel, ma prumer 7cm.
Zvazoval jsem i montaz AP na zed, kde by telo AP skryvalo vyusteni kabelu - jenze tim se (dle vyrobce) snizi dosah signalu, protoze AP je designovane prave s tim, ze bude namontovane nas trope (UAP AC LR, UAP AC Pro).
Predem dekuji za jakykoliv tip (ktery nebude spocivat v kompletni renovaci bytu
)