Macbook Pro 2017 pro vývojáře?

qes

Re:Macbook Pro 2017 pro vývojáře?
« Odpověď #60 kdy: 18. 11. 2017, 22:16:22 »
Pro mě ten stroj podle všeho zkrátka nabízí za hodně peněz málo muziky.

Za hodne penez nabizi vysoky lesk a to nejen displaye, ale i spolecensky. Kdyz mate Mac, tak hned vypadate jako Nekdo, i kdybyste to neumel ani zapnout.

Tak to já zase nepopírám, ale přijde mi pokrytecké si kupovat notebook jenom kvůli společenskému statusu. To už si můžu koupit drahé hodinky, sako, kvalitní košili, jako správný IT k tomu všemu tenisky od Gucciho  ;) a dosáhl jsem podobného efektu.  ;D Telefon kvůli něčemu takovému bych ještě zkousnul. Ale vybírat podle toho operační systém a počítač mi nepřijde právě nejšťastnější.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 18. 11. 2017, 22:32:59 »
Tak to jsem v klidu, obvykle si v ruksaku ještě nosím k přítelkyni oblečení na druhej den.

Efektivnejsi je hromada smradlavych ponozek navrchu.

hdjfhdkf

« Odpověď #62 kdy: 18. 11. 2017, 22:34:05 »
Pro mě ten stroj podle všeho zkrátka nabízí za hodně peněz málo muziky.

Za hodne penez nabizi vysoky lesk a to nejen displaye, ale i spolecensky. Kdyz mate Mac, tak hned vypadate jako Nekdo, i kdybyste to neumel ani zapnout.

Tak to já zase nepopírám, ale přijde mi pokrytecké si kupovat notebook jenom kvůli společenskému statusu. To už si můžu koupit drahé hodinky, sako, kvalitní košili, jako správný IT k tomu všemu tenisky od Gucciho  ;) a dosáhl jsem podobného efektu.  ;D Telefon kvůli něčemu takovému bych ještě zkousnul. Ale vybírat podle toho operační systém a počítač mi nepřijde právě nejšťastnější.
at je to jak chce tak s apple neslapnes vedle a nedopadnes hur nez u konkurence. trochu dobry programator bere min 100k a tak cenovou stranku nemusi resit. os applu je dobry. ... a jako bonus at se to komukoliv libi nebo ne , apple je znacka.

hdjfhdkf

« Odpověď #63 kdy: 18. 11. 2017, 22:35:39 »
Zase na druhou stranu z Macu těžko budu něco zachraňovat, když se to má SSD napájené na desce.
Zalohovani?

hdjfhdkf

« Odpověď #64 kdy: 18. 11. 2017, 22:38:11 »
Zachraňovat budeš tím, že to máš zazálohovaný v TM, protože když ti někdo čajzne notebook, tak ti ani vyndavací ssd nepomůže...

Doporucuju zalohovat aspon kazdou pul hodinu, abyste neprisel o prilis mnoho zmen.

Jinak kdyz budete mit Mac, tak sance, ze vam ho lohnou, jsou vetsi nez u jine znacky.
Každou půl hodinu už je moc, ale hodinka je ideální!
hodinu trva muj objed. mam tedy zalohovat dvakrat a nebo zalohu vynechat???

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 18. 11. 2017, 22:54:59 »

Vynechat obed.

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #66 kdy: 18. 11. 2017, 23:51:38 »
Zachraňovat budeš tím, že to máš zazálohovaný v TM, protože když ti někdo čajzne notebook, tak ti ani vyndavací ssd nepomůže...

Doporucuju zalohovat aspon kazdou pul hodinu, abyste neprisel o prilis mnoho zmen.

Jinak kdyz budete mit Mac, tak sance, ze vam ho lohnou, jsou vetsi nez u jine znacky.
Každou půl hodinu už je moc, ale hodinka je ideální!
Doporučuji nechat notebook v kanceláři a o obědě se bavit s kolegama.

Rux

« Odpověď #67 kdy: 19. 11. 2017, 00:24:42 »
Nechapem preco Mac debata furt sklzne k peniazom. Vy si kupujete sunky za 300 eur ci co? Stale ked skladam daku masinu alebo vyberam notebook tak som dakde na 1700-2000 eur. Macy su tiez v tej cenovej hladine. Kurna ved ste tu ITckari, to mate problem pol vyplaty dat za Macbook co vydrzi v pohode 5 rokov?

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #68 kdy: 19. 11. 2017, 01:01:54 »
Nechapem preco Mac debata furt sklzne k peniazom. Vy si kupujete sunky za 300 eur ci co? Stale ked skladam daku masinu alebo vyberam notebook tak som dakde na 1700-2000 eur. Macy su tiez v tej cenovej hladine. Kurna ved ste tu ITckari, to mate problem pol vyplaty dat za Macbook co vydrzi v pohode 5 rokov?
Tady jak nemáš Linux i v záchodovym prkýnku, tak se do tebe pustěj. A k tomu tu pár lidí Mac nikdy nepoužívalo, tak to maj pak za jediný argument... ;-)

cumil

« Odpověď #69 kdy: 19. 11. 2017, 01:20:54 »
Strašně se mi líbí ten nový Macbook Pro space gray. Po designové stránce je to nádherný kus. Já vím, je to jenom počítač, ale já jsem v tomhle docela nadšenec. OS X se mi ze všech operačních systému líbí také nejvíc. Když jsem měl Macbook v minulosti, tak jsem se vždycky těšil, až na něm budu zase pracovat :) Jenže ta cena...prostě co se týče vybavení toho notebooku, tak za stejnou cenu člověk sežene daleko výkonnější stroj.
Nemáte někdo zkušenosti s novým Macbookem 2016/2017? Podle komentářu na netu je to rozdělené tak na dva tábory, no asi jako vždycky u všecho. Třeba Petr Mára (velký propagátor Applu) ve svém videu říkal, že je to jednoznačně nejlepší Macbook Pro, co zatím  Apple udělal.
Mac, aneb

"medium grade shit chinese hw for a price of a top grade"

No neber to, ta cest, patrik pak k apple social class ...
Hlavne ze kazdej druhej po nakupu ishit zhub 10 kilo ... A nebo dekrementoval count ledvin.

Rux

« Odpověď #70 kdy: 19. 11. 2017, 09:17:25 »
Tady jak nemáš Linux i v záchodovym prkýnku, tak se do tebe pustěj.

Dobre idem si vytlacit zdrojaky linuxu na hajzlovy papier a vytriem si s nimi rit, ked uz sa nimi neda inak rozumne debatovat..

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 19. 11. 2017, 10:04:12 »

Nekdo by to za to dal, kdyby kvalita a parametry odpovidaly cene, coz neodpovidaji. Precti si diskusi o zacatku, ona neni jen o penezich, ale treba o tom, ze Mac je sracka slepena lepidlem s pameti a diskem pridelanym rovnou na mobo, jak se to dnes dela v levnem harampadi. Existuje tak jisty rozpor mezi cenami, ktere patri k nejvyssim na trhu a supackymi technologiemi stylu levneho aususu.

Tvuj argument, jak jsou vsichni socky, co ani nemaji na Mac, je mimo misu. Takze ty si kup Macu kolik chces, lidi te budou obdivovat, az ulici povezes cele nalozene kolecko s MB Pro, ale ostatni si koupi to, co se jim zda za ty prachy lepsi, protoze si treba nemysli, ze ucelem koupe notebooku je ukazat svetu, ze na to maji.

« Odpověď #72 kdy: 19. 11. 2017, 10:30:45 »
To treba ne, ale uvidi vas s Macem v kavarne a pak vas za rohem pretahne cihlou. Znam starika, ktereho takle nejaka kurva sundala na ulici a to ani nemel Mac. Kvuli Macu vam take treba nekdo rozbije okno, kdyz bude videt z ulice.
A Kalousek žere maly deti!
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #73 kdy: 19. 11. 2017, 10:34:49 »
Nekdo by to za to dal, kdyby kvalita a parametry odpovidaly cene, coz neodpovidaji. Precti si diskusi o zacatku, ona neni jen o penezich, ale treba o tom, ze Mac je sracka slepena lepidlem s pameti a diskem pridelanym rovnou na mobo, jak se to dnes dela v levnem harampadi.
Je videt, ze jsi v posledni dobe nepotkal moc non-apple notebooku ve vyssi cenove tride. vymena ram/ssd a cim dal vic i baterii je dost limitovana i tam.
Akorat proste s macbookem cloveka nic takovyho nepali. Nez tady budes zase rozvijet ty svy kecy tak to zkus mesic pouzivat at vis o cem mluvis.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JmJ

• 325
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 19. 11. 2017, 10:52:49 »
Nekdo by to za to dal, kdyby kvalita a parametry odpovidaly cene, coz neodpovidaji. Precti si diskusi o zacatku, ona neni jen o penezich, ale treba o tom, ze Mac je sracka slepena lepidlem s pameti a diskem pridelanym rovnou na mobo, jak se to dnes dela v levnem harampadi.
Je videt, ze jsi v posledni dobe nepotkal moc non-apple notebooku ve vyssi cenove tride. vymena ram/ssd a cim dal vic i baterii je dost limitovana i tam.
Akorat proste s macbookem cloveka nic takovyho nepali. Nez tady budes zase rozvijet ty svy kecy tak to zkus mesic pouzivat at vis o cem mluvis.
Ale pali, pali to a hodne to pali. Kdo mel v okoli mac book, dycky se posral. Touchpad, klavesnice, dobijeni, ssd disk... Servis jediny udajne v praze, neschopny poznat vadne dily od funkcnich, neschopny za mesic sepsat papir o ekologicke likvidaci. Reklamace vzdy trvala min mesic, takze na pracovni nastroj je to proste adept cislo jedna.

Horsi nalestena bida nez notebooky od macu snad v IT svete neexistuje. Kdyby kolem toho nebylo tolik sebechvalnych kecu, tak bych to bral jako dalsi hracku na trhu a bylo by mi to jedno.