Podvržení mého čísla v zahraničí

Re:Podvržení mého čísla v zahraničí
« Odpověď #15 kdy: 01. 09. 2026, 21:26:07 »
V úvodu čtu, že podvodníci obvolávají různé lidi a teď zase, že se jedná jenom o prozvonění? Tak jak tedy?
Všichni mi tvrdili, že měli zmeškaný hovor. Je otázkou, zda se i někomu dovolali. Ten by mi už pochopitelně nevolal.

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 05:24:16 »
To ovšem nemusí nutně znamenat, že se jedná o podvržené číslo. Když se odmyslí technická chyba na straně VF, tak bych si zkontroloval přímo telefon, jestli to prozvánění nakonec nejde přímo z něho (vir, nežádoucí appka). Není k tomu číslu náhodou i OneNumber?

Mr.DH

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 09:02:33 »
Pokud se dostanete se svým telefonem do roamingu, tak jste králíček na pastvě.
Přesně to samé se mi stalo, ze "mého" čísla bylo navoláváno na různá čísla v ČR. Zjistil jsem to podle zpětných volání od lidí, kteří hovor nepřijali.
Operátor potvrzuje, že jakmile se dostanete do roamingu, tak je vaše číslo dočasně vyňato z firewallu 2.2 jak to nazývají...

Jak někdo zjistí, že máte číslo v roamingu nevím, možná zkoušejí... Jakmile se vrátíte do domovské sítě tak je klid...
Bohužel nic jako dočasnou blokaci čísla neumí, nebude umět a nechce umět...

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 14:07:03 »
Operátor nic takového potvrzovat nemůže, protože je to nesmysl a při roamingu si operátor tento provoz v roamingu napáruje na CZ tel. číslo a nikdo jiný nemá šanci se jakkoliv k tomu dostat. A ostatně jinak by to ani nešlo, protože se směrují do roamingu hovory, SMS a počítá datový provoz.

A celkově k tomu, že by někdo někoho prozváněl - co by toto mělo za praktický význam? Podvodník se potřebuje dovolat, aby mu oběť hovor přijala a on pak provedl svůj podvod. Samotné prozvonění je zhola k ničemu, když ten, kdo má nezodpovězený hovor, pak stejně max. zavolá skutečnému majiteli čísla a podvodník v tom vůbec nefiguruje.

« Odpověď #19 kdy: Dnes v 15:14:52 »
A celkově k tomu, že by někdo někoho prozváněl - co by toto mělo za praktický význam? Podvodník se potřebuje dovolat, aby mu oběť hovor přijala a on pak provedl svůj podvod. Samotné prozvonění je zhola k ničemu, když ten, kdo má nezodpovězený hovor, pak stejně max. zavolá skutečnému majiteli čísla a podvodník v tom vůbec nefiguruje.

Nemohu potvrdit ani vyvrátit, že se nedovolali. Mně se ozývali lidé, kteří měli zmeškaný hovor. S ohledem na frekvenci volání těchto lidí si myslím, že mnohem více bylo těch, kterým se dovolali. Ale je to skutečně jen předpoklad, který nelze nijak potvrdit.

« Odpověď #20 kdy: Dnes v 15:16:41 »
To ovšem nemusí nutně znamenat, že se jedná o podvržené číslo. Když se odmyslí technická chyba na straně VF, tak bych si zkontroloval přímo telefon, jestli to prozvánění nakonec nejde přímo z něho (vir, nežádoucí appka). Není k tomu číslu náhodou i OneNumber?

S telefonem problém není. Nemám ho zavirovaný, nepoužívám jiné, než ověřené aplikace a výhradně k pracovním účelům. Nikdy se nic takového nedělo, jen teď při pobytu v zahraničí. Aktuálně jsem zpět v ČR a nastal klid.

« Odpověď #21 kdy: Dnes v 15:19:14 »
Operátor potvrzuje, že jakmile se dostanete do roamingu, tak je vaše číslo dočasně vyňato z firewallu 2.2 jak to nazývají...

Něco takového si taky představuji. Pokud to tak funguje, tak je to dost stupidní přístup. Otázkou je, jak záškodníci zjistí, že jsem v zahraničí, protože náhodné trefě moc nevěřím.

Mr.DH

« Odpověď #22 kdy: Dnes v 15:49:18 »
Operátor nic takového potvrzovat nemůže, protože je to nesmysl a při roamingu si operátor tento provoz v roamingu napáruje na CZ tel. číslo a nikdo jiný nemá šanci se jakkoliv k tomu dostat. A ostatně jinak by to ani nešlo, protože se směrují do roamingu hovory, SMS a počítá datový provoz.

Mám tady písemnou komunikací přímo s operátorem, řeším to s jejich bezpečnostním odd.
Vyplívá z toho, že když je číslo přihlášené v CZ, tak se na něj nikdo nedostane ani v jedné mobilní síti, neboť operátoři navzájem ověřují odkud hovor jde. Tj. O3 se zeptá Týček jestli je ten hovor z týčkovského čísla legitimní.
Ovšem ve chvíli, kdy číslo, které patří Týčkům opustí jejich síť, tak tato ochrana padá... Což je logické, neboť je to custom integrace mezi našimi operátory...

Mr.DH

« Odpověď #23 kdy: Dnes v 15:51:21 »

Něco takového si taky představuji. Pokud to tak funguje, tak je to dost stupidní přístup. Otázkou je, jak záškodníci zjistí, že jsem v zahraničí, protože náhodné trefě moc nevěřím.
No jak to záškodníci zjistí by mě také zajímalo... Jestli to prostě ve velkém zkoušení? Byl jsem v zahraničí 3 týdny, první hovor byl cca po týdnu, kulminovalo to v půlce třetího týdne...

Mr.DH

« Odpověď #24 kdy: Dnes v 15:55:01 »

Nemohu potvrdit ani vyvrátit, že se nedovolali. Mně se ozývali lidé, kteří měli zmeškaný hovor. S ohledem na frekvenci volání těchto lidí si myslím, že mnohem více bylo těch, kterým se dovolali. Ale je to skutečně jen předpoklad, který nelze nijak potvrdit.
Ano mě se ozývali také lidé co měli zmeškaný hovor. Bohužel operátor nesdělí ani jestli byl z "mého" čísla nějaký hovor spojen. Nezajímá mě s kým konkrétně, ale že nějaký byl. S tím by šlo jít na policii, něco řešit atd... Ale operátor k tomu přistupoval natolik laxně, že v době, kdy jsme se někam dostali, tak co mělo být sklizeno již bylo sklizeno... Jakékoliv další řešení nemá smysl....
Ochrana neexistuje, číslo nejde zablokovat, když jedu do zahraničí... Prostě jim to je u zadku....

« Odpověď #25 kdy: Dnes v 16:00:49 »
No jak to záškodníci zjistí by mě také zajímalo... Jestli to prostě ve velkém zkoušení? Byl jsem v zahraničí 3 týdny, první hovor byl cca po týdnu, kulminovalo to v půlce třetího týdne...

Uplne tomu nerozumim, ale co jsem slysel, tak nejaky hacker si zaplati "SS7 connectivity".
Pak se muze tvarit ze on sam je mobilni telefonni operator a muze komunikovat s ostanima telef. operatorama na zemekouli. Odtud muze ziskat ruzne zajimave informace.
Pokud takovy hacker posle zpravu, ze Pepa je ted v Bangladesi a ja by ted chtel roamovat jeho cislo, tak je na ostanich operatorech jestli tomu uveri. SS7 protokol vznikl v dobe kdy se na bezpecnost moc nehledelo. 5G site jsou na tom mnohe lepe.