Pokles rychlosti O2 DSL připojení na ~0,5 MB

Brumla

• 138
    • Zobrazit profil
Čau,
máte někdo zkušenosti s poklesem rychlosti DSL připojení? Kamarádovi klesla rychlost na cca ~0,5MB a je to skoro nepoužitelné. Na infolince mu řekli, že u nich problém není, že to je problém v jeho místních rozvodech. Místní rozvody, kam jsem se dostal s měřákem, jsem proměřil a všechno ok. Modem jsme resetovali do továrního nastavení dle rady O2 infolinky a nepomohlo. Odmítají poslat technika, že to není problém u nich. Modem je O2 smart box O2.SBOXZ3. Krabičce je ~5 let. Máte někdo zkušenosti s tou krabičkou nebo řešením poklesu rychlosti? Já to jednou řešil, chyba byla v konfiguraci na ústředně při zapojování jiného zákazníka a technik to pak opravil. Nějaký hint? Radit změnit dodavatele není třeba, to už hledáme možnosti. Díky.
« Poslední změna: Dnes v 11:59:13 od Brumla »

Re:Pokles rychlosti O2 DSL připojení na ~0,5 MB
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 14:03:29 »
Na zaklade coho prisli, ze problem je v jeho mistich rozvodech. Nejak si neviem predstavit ako by to vedeli zistit/vediet rozlisovat medzi ich a miestnymi rozvodmi
Mohol by si tu hodit info o paramteroch linky z DSL modemu ako utlm a odstup signal/sum a podobne?  To vela napovie.

Ak pouziva splitter, tak by som skusil vymenit ten. Zazil som, ze bol problem v nom.

NIkdy som nezazil aby to ISP nechcel riesit. Ked bola chyb anstrane klienta, tak maximalne mu to vyfakturovali.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 14:19:07 »
NIkdy som nezazil aby to ISP nechcel riesit. Ked bola chyb anstrane klienta, tak maximalne mu to vyfakturovali.
Přesně. To mi přijde dost zvláštní. Na dálku to vůbec nemohou poznat. Maximálně mohou zjistit, že u jiného zákazníka na stejné adrese vidí jinou sílu signálu. Ale pochyuji, že ví, jak jsou pozapojované linky v rozvaděči. Ostatně mě takhle jednou stála tisícovku výměna dvaceticentimetrového ethernetového kabelu, kde byl poloviční počet linek (bůhvíproč), já si toho nevšiml (fakt mě to nenapadlo) a celé to samozřejmě nefungovalo (no, byl to ve výsledku docela drahej kabel :D). Ale technik stejně přijel.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 19:50:58 »
U čeho se měří těch 512 kbps? Na wifi, na windowsech? Kolik je připojených zařízení?

Pamatuju že kdysi se říkalo "připojit pc napřímo bez wifi a ideálně ověřit ve více prohlížečích chování"