Proxmox: SSH klíče a zápisy disku

RDa

• 3 145
    • Zobrazit profil
Re:Proxmox: SSH klíče a zápisy disku
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 01:24:41 »
Rikate ze mate PROXMOX ... neni tedy nejjednodussi vysvetleni to, ze to samo uklada provozni metriky, podobne jako treba HA si pamatuje historicka data o spotrebe/teplote?

Re:Proxmox: SSH klíče a zápisy disku
« Odpověď #16 kdy: Dnes v 16:01:36 »
Tak nyní to vypadá ,že zápisy ustaly.  (ale opět by to radši chtělo 3 dny na diff a ne jeden, protože to letmo sleduju periferně zaokrouhledně na GB.)  Nebo se aspoň snížily ale nevím o kolik. postresql jsem neladil ještě nevím vůbec zda jde subsystém postgresql stats collector vypnout tak jak psala AI a za druhé zda to není kritická součást (neběží na tom letištní systém nebo chystaná e-legistalativa ale jen fotogalerie)
Tak jsem se podíval na Datacenter- menu "HA" a je tam quoreum OK, jiné položky i podpoložky afinity a fencing jsou prázdné tabulky. menu Options -  atribut HA settings je Default.

a tady je výstup
Kód: [Vybrat]
ha-manager status
quorum OK

Snažil jsem se to i vypnout, přes man jsem se dopátral k ha-manager crm-command node-maintenance nodeid, ale nejde dosadit 0 ani nazev pc:
Kód: [Vybrat]
ha-manager crm-command node-maintenance disable 0
no such cluster node '0'
 ha-manager crm-command node-maintenance disable kokos
no such cluster node 'kokos'
 pvecm nodes
Error: Corosync config '/etc/pve/corosync.conf' does not exist - is this node part of a cluster?¨
 cat /etc/pve/nodes/kokos/lrm_status
{"mode":"restart","results":{},"timestamp":1763650602,"state":"wait_for_agent_lock"}
nejsem s to ho dát do stavu disabled, mám pocit, že proxmox se tomu upěnlivě brání, až mám pocit, že to není potřeba
Citace
wait for agent lock
The LRM waits for our exclusive lock. This is also used as idle state if no service is configured.
https://192.168.1.10:8006/pve-docs/chapter-ha-manager.html#ha_manager_service_states
[/s]

Nevím jestli tohle souvisí s předchozí radou systemctl stop&disable pve-ha-[cl]rm as zda je třeba restartovat proxmox .