faktury CoolPeople na 7500-8000 eur mesacne uplne v klude
CoolPeople doporučuji, zkušený programátor si těch 6-8k Eur měsíčně skutečně vydělá. Dobrý Ajťák asi 4k Euro.
ALE není to nic pro flákače! Na všech těch projektech se skutečně pracuje 6-7 hodin!
Nic jako přijdu v devět, do deseti si dávám kafe, pak čtu maily, pak dám telco a odpolko dvě hoďky programuju.
Hodně lidem vyhovuje 60-80 tisíc za tu jejich totální flákárnu.
Navíc, Job v CoolPeople se většinou musí trochu "zmenežovat". Vyfůůů(c)kovat telca, která jsou o prdu, nečíst si dvě hoďky weby, neproplálit spoustu času na fórech, chodit 5x týdně na Ajinu, nechodit 10x za den na kuř/kafepauzu.
Na pohodu, přijít do práce, přečíst poštu, odpovědět pokud možno krátce a účelně na tu důležitou.
Pracovat, dokud to člověka baví a těší.
Omezit e-maily, protože typický korporátní hmyz generuje hromadu odpadu a snaží se o všem schůzovat.
Pak si dát pauzu, dát si sváču, zase na pohodu.
Po šesti hodinách mít hotovo a třeba se zase zabývat nějakou poštou.
Taky nebýt osel a nenechat si na záda házet víc, než člověk unese.
Tyhle práce je potřeba "umět dělat".
Já se třeba na začátku choval jako blb a pak jsem v korporátu zabil třetinu doby telcama a další část generováním shitových e-mailů, pak mi nezbýval čas na normální práci a byl jsem tam deset nebo dvanáct hodin.
Kolega mi pak ukázal, že se dá jít domů po sedmi hodinách a s lehkou hlavou! A - což je hlavní - zaměstnavatel je velmi spokojený s odvedenou prací. Totiž, když jsem makal těch 10-12 hodin, moje výkony už ke konci nebyly ideální. Takže - dělat na pohodu, protože se člověk vyprdne na prokrastinaci, flákání, zbytečná telca a věnování se mailům, které jsou k prdu. Prostě osekat to, co je zbytečné a raději se věnovat svojí práci - a hlavně jí dělat na pohodu.
Dělat na pohodu za 6-7-8k Euro je prostě lepší, než řešit ojeby za 80 tiscíc CZK hrubého.
Ale člověk se to skutečně musí naučit -
pracovat na pohodu (to je nejdůležitější), efektivně, dobře (důležité pro vnitřní klid), max. 8 hodin a za hodně peněz.