To je jednoduché. Jsme v ČR, a jediný akreditovaný registrátor generických domén se sídlem v ČR je Gransy s.r.o (provozovatel subreg.cz).
Ostatní jsou jen přeprodávači jiných registrátorů
Díky za tip, mám 2x .net u GoDaddy a brzo mi končí a chtěl bych přejít jinam z popsaných důvodů - neustálá snaha vnutit mi další placené služby a přílišná vstřícnost k americké šmírovací legislativě. Pokud existuje akreditovaný český registrátor s dobrými cenami (223 Kč u subreg je aktálnbě lepší než 14 USD u goDaddy), tak je to asi jasná volba.
Pár otázek:
Mají rozumnou DNS administraci? Potřebuji zadávat A, CNAME, MX a TXT (SPF, DKIM) záznamy.
Umí IDN v .net?
Jestli sem to dobře pochopil, tak při transferu zbytek předplaceného období u původního registrátora prostě propadne, takže s jakou prodlevou před expirací je potřeba transfer zadat aby nebylo riziko problémů z prodlení?
A pokud jde o to, proč generickou? Prostě proto že to byla nejrozumnější, kde to, co sem chtěl (moje příjmení), bylo ještě volné. A v českém prostředí mi rozhodně generická doména jako .net nebo .com přijde rozhodně vhodnější než doména jiného státu jako jako třeba .de