Pomoc s přehráním ROM na mobilu

Pomoc s přehráním ROM na mobilu
« kdy: 29. 10. 2024, 13:40:21 »
Zdravím všechny,
chtěl bych poprosit a zároveň se zeptat, jestli by se tady nenašla nějaká dobrá duše z Brna či okolí, která by mně přehrála tuhle ROM https://xdaforums.com/t/rom-14-official-unified-evolution-x-for-redmi-note-8-8t.4639684/page-26  na mobilu Xiaomi Redmi Note 8? Sám se do toho nechci pouštět, pač nechci mobil uzemnit(musí fungovat) a kdyby náhodou ta ROM nevyhovovala, tak by se vrátila původní. Mobil, si myslím, že po HW stránce dostačuje, jen je prostě po všech aktualizacích zasekaný, žádný reset nepomohl a tahle ROM mně byla doporučena. Nechci to zadarmo, ale taky se musí zohlednit cena mobilu v dnešní době ...
Předem moc děkuji :-)

Re:Pomoc s přehráním ROM na mobilu
« Odpověď #1 kdy: 29. 10. 2024, 15:30:28 »
Zkus Mipoint v Brne.
Pred par lety se mi do rukou dostalo Xiaomi, pan R. mi neskutecne ochotne venoval spoustu casu pote, co se mi vymazal IMEI nebo co, a nebyl drahy.
Pro mne to tedy byla prvni a posledni zkusenost s Xiaomi a od te doby mi nesmi do baraku.
Nevim jak ted, ale kdysi jen odemknout bootloader byla ponizujici zalezitost s psanim motivacnich dopisu do Ciny (oficialni postup!), posilani telefonniho cisla a pak obdrzeni nefunkcniho odemykaciho SW a dalsi hodiny na forech...

« Odpověď #2 kdy: 29. 10. 2024, 15:39:32 »
Tak tam jsem nedávno psal a byla mně řečena cena 900Kč a že to je na týden, doslova.

Zkus Mipoint v Brne.
Pred par lety se mi do rukou dostalo Xiaomi, pan R. mi neskutecne ochotne venoval spoustu casu pote, co se mi vymazal IMEI nebo co, a nebyl drahy.
Pro mne to tedy byla prvni a posledni zkusenost s Xiaomi a od te doby mi nesmi do baraku.
Nevim jak ted, ale kdysi jen odemknout bootloader byla ponizujici zalezitost s psanim motivacnich dopisu do Ciny (oficialni postup!), posilani telefonniho cisla a pak obdrzeni nefunkcniho odemykaciho SW a dalsi hodiny na forech...

« Odpověď #3 kdy: 29. 10. 2024, 17:12:32 »
Tak tam jsem nedávno psal a byla mně řečena cena 900Kč a že to je na týden, doslova.
Tyden je minimalni doba, za kterou ti Xiaomi dovoli odemknout bootloader od poslani zadosti (muze to byt i dyl, dle jejich libovule).

Uprimne, po zkusenosti s ruznyma telefonama od znamych, kdy je to prace na hodku az pul dne, je 900 zcela v poho cena.

« Odpověď #4 kdy: 29. 10. 2024, 17:15:39 »
Nějak nechápu. Když jsem dával ROM do Honora 3C, tak jsem si stáhnul jakýsi prográmek, který mně ho odemknul a pak pomocí něj nahrál ROM. Ano, to jsem si hrál a pokud by to nedopadlo, tak by mě to nemrzelo, ale tady si netroufám, ten mobil se nemá uzemnit.
Takže proč bych se měl dotazovat Xiaomi? Na to není nějaký program? To jsem v životě neslyšel ... A ten Honor 3C mně zabral tak tu hodku a to jsem to před tím nikdy nedělal.

Tyden je minimalni doba, za kterou ti Xiami dovoli odemknout bootloader od poslani zadosti (muze to byt i dyl, dle jejich libovule).

Uprimne, po zkusenosti s ruznyma telefonama od znamych, kdy je to prace na hodku az pul dne, je 900 zcela v poho cena.

k3dAR

• 3 007
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 29. 10. 2024, 22:53:38 »
Nějak nechápu. Když jsem dával ROM do Honora 3C, tak [...]
Protoze kazdy vyrobce ma resene unlock bootloaderu jinak a Xiaomi/Redmi/Poco (vse je v podstate jedna firma)
to maji pres "odeslani zadosti a cekani na vyrizeni", u Poco to bylo par dnu, u Xiaomi (a asi Redmi) tyden az par tydnu, nez ti odpovedeli, mozna se to zmenilo (k lepsimu ci horsimu), sam sem nikdy zadny z nich nemel, ale pred lety uvazoval o prvnim Poco a toto jsou informace co sem tehdy dohledal...

To ze u Nokie (7 Plus), Motorola (Moto G Pro), Fairphone (5) sem pri odemykani toto resit nemusel, ale slo o okamzite(myslim u vsech, mozna Nokia ci Motorola trvalo par hodin?) ziskani unlock kodu pres jejich App ci jejich Web formular, na tom nic nemeni, ani to ze u Nexus 5 sem myslim nemusel resit nic, jen zadal pred fastboot odemceni bez potreby kodu.... ;-)

Tonda

• 637
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 30. 10. 2024, 00:24:58 »
Devět stovek mi vzhledem k tomu, že to zařízení není ani odemčené a že to skutečně může být na půl dne přijde i docela málo.

Zase vzhledem k tomu co je to za telefon a za kolik by se dal koupit nový lepší to za tak málo není. Vzhledem k množství telefonů a alternativních romek to i pro člověka v servise asi bude premiéra, pravděpodobnost že někdo dělal přesně tuhle rom přesně na ten typ telefonu je malá a vždycky tam může být něco blbě a může se to posrat. A vracet tam tu původní je zase úplně jiná a problematičtější úloha.

« Odpověď #7 kdy: 30. 10. 2024, 14:51:34 »
Aha. To jsem nevěděl s tím odeknutím ... A co značka Vivo, ta to má jak?