Meotar + starší LCD

miro

Meotar + starší LCD
« kdy: 16. 02. 2012, 21:22:45 »
Zdravím, rád bych vyzkoušel samodomo tvorbu projektoru ze staršího meotaru (zpětného projektoru) a nějakého výběhového LCD (poškozené lcd, špatné rozlišení, vady obrazu..). Spousta meotarů i podobných LCD-dědečků se válí po školách/firmách, bohužel v těch mě známých je stihli svorně vyházet minulý rok. Kdo by věděl, díky za tipy! Ahoj Miro

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Meotar + starší LCD
« Odpověď #1 kdy: 16. 02. 2012, 22:24:43 »
Mám doma dva panely s připojením LVDS. Víš, jak bys je připojil? Já to kdysi hledal a nepochodil jsem (bez vřazeného řadiče).

Jenda

« Odpověď #2 kdy: 17. 02. 2012, 01:17:19 »
Mám doma dva panely s připojením LVDS. Víš, jak bys je připojil? Já to kdysi hledal a nepochodil jsem (bez vřazeného řadiče).
Třeba můj notebook (EEE 1005HA) to umí.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 17. 02. 2012, 11:17:01 »
Tím chceš říct, že máš přímo někde na boku/vzadu výstup na LVDS? Jinak uvnitř na desce je, protože to tak mají snad všechny NTB LCD...

Já mam doma mITX desku s Atomem a s výstupem LVDS, ale ještě jsem neměl odvahu odkouřit na tom jedno z těch LCD... Nemluvě o absenci stejnýho konektoru = domácí výrobě redukce a o napětí pro LCD (který se nezjišťuje nejlíp, když máš 12-15 let starej panel :-) ). Ale napětí půjde vyzkoušet, hodím nejnižší a když nic, přidám...

miro

« Odpověď #4 kdy: 17. 02. 2012, 12:18:10 »

Zkoušel s tím pokusovat kamarád, ale nakonec to opustil. Vyštrachal jsem ale docela zajímavý článek: http://www.oldvcr.tv/projects/index.html?Mode=View&ID=20

Každopádně mě jde hlavně o ten meotar pro otestování/vybrakování. Projektor je možné skládat i po kouscích, ale to je na mě zatm vyšší dívčí :)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 17. 02. 2012, 12:54:15 »
Meotar nemám :-)

Jedno LCD bych asi dokázal obětovat... Jsem od Plzně. Dokázal bych to dostat asi ještě do Prahy. Osobní předání by bylo nejlepší, co si budeme povídat. Teda pokud je zájem o LCD s LVDS připojením...

hu

choze88

« Odpověď #7 kdy: 17. 02. 2012, 14:56:51 »
Meotar mám, dokonce přestavěný na projektor. Je tam patice z halogenu, tudíž funguje na klasické halogenové lampy. Momentálně je tam 500W ale dá se jednoduše předělat na slabší. Klidně ho poskynu, jelikož jsem na něm vyzkoušel vše co jsem potřeboval a už pro něj nemám využití. Na filmy je to celkem v klidu, ale jako náhrada domácího kina to nestačí. Teda alespoň u mě. Každopádně to chce co nejmenší display s co největším rozlišením. Já použil 17" LCD a bylo to moc velký. Ideál je tak 14". Mohu k němu i přidat zmiňované 17" LCD, které bohužel ne příliš jemnou manipulací utrpělo pár zranění :-) Funguje jen půl obrazu :-)

Můj tel. 731 930 006

Jenda

« Odpověď #8 kdy: 17. 02. 2012, 17:37:36 »
Tím chceš říct, že máš přímo někde na boku/vzadu výstup na LVDS?
Ne, zevnitř na desce.

miro

« Odpověď #9 kdy: 17. 02. 2012, 18:44:51 »
choze88: Díky za info, ozvu se - jen co zmizím ze zaměstnání a bude slušná hodina, dám vědět.