Z pohledu prvotního tazatele - může a nemusí jít oŠvarc. Záleží na víc faktorech, které se musí splnit. Ale je pravda, že i kdyby o Švarc šlo, v takovémto nastavení situace je limitně nulová šance, že budu odchycen, to by musel nastat nějaký průser.
Je pravda, že pokud dělám jako one man s.r.o., tak ke Švarcu nikdy nemůže dojít (pokud je to vztah dvou právnických osob). Což je nepraktické z pohledu paušálu. :-) :-(
Jestli jako zivnostnik delas pro jednu firmu nebo pro 100 je uplne irelevantni.
Není úplně pravda. Např. nesmí dojít k ekonomické závislosti - pokud dělám pro jednoho, tak můžu, ale nesmí mě výpadek toho klienta ohrozit. Pokud mi to způdsobí potíže, prokázal jsme ekonomickou závislost. Čili, ano, dělám pro jednoho, ale za takovou nekřesťanskou sazbu a mám nahrabáno, že když mi přestane platit, tak si toho další rok vůbec nevšimnu, tak je to OK. :-) Ty další věci, to je přímo se střelit do vlasntí nohy a snad nikdo už nikde nepíše.
Zakon hovori jasne ze na svarc musia byt splnene VSETKY podmienky uvedene v zakone.
Ano, to je pravda. Ale co uvádíš dál, tak je trochu mimo. Respektive co popisuješ z pohledu Švarce popisuješ vztah podřízenosti/nadřízenosti (a tímto znakem je i to využívání mailů atd). Znak jednání jménem zaměstnavatele z pohledu hodnocení Švarce je například, že pracuji za pevnou sazbu a účtuji za hodiny/dny - jde o ekonomické hodnocení vztahu.
https://forum.root.cz/index.php?topic=27069.msg382213#msg382213