Rozdílné barvy na monitorech Dell a Mac

Re:Rozdílné barvy na monitorech Dell a Mac
« Odpověď #15 kdy: 30. 09. 2025, 12:46:52 »
Na těch Dellech to má ten prostý důvod, že to je režim pro oči nejmíň unavující. A jelikož nedělám nic, kde bych přesné barvy potřeboval, je pro mě klíčové právě to, aby mi to nevypalovalo díru do hlavy. Osobně bych za ideál považoval e-ink, ale 80 tisíc za 2x 24" fakt nedám.
Ve skutečnosti pro tebe je principiálně relevantní metrika hlavně to, že to na kalibrovaném displeji vypadá tak, jak to vypadat má a jak to zákazník chce, protože TO a nic jiného ti zaplatí. Právě proto to pro tebe smysl má. Pro mě ne, já to nepotřebuju, a naopak mi to spíš vadí. Říkej mi kvůli tomu klidně "hlupáku", mám to na salámu. Tvoje profesní deformace je tvůj problém.

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 08:47:52 »
Daj si tam farbu aka sa ti paci. Ale vacsina grafikov by mala brat do uvahy, aj realitu, teda realne zariadenia, ktore budu pouzivat zakaznici a pre ne upravit farby. A 99% je uplne fuk, ci je to o jeden odtien tmavsie, alebo svetlejsie, aj tak tie monitory maju nastavene v default rezime a viac ich zaujima obsah a rychlost stranky, nez farby. Takze je to zbytocne plytvanie casom.
Trochu ina situacia je, ak tie podklady idu do tlaciarne.

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 10:09:55 »
Active matrix TFT LCD (6bit) z roku 2015 nemoze zobrazovat rovnako farby ako LED IPS z roku 2020.

Trabant z roku XXXX nemoze zrychlit 0 na 100 za rovnaky cas ako Octavia z roku YYYY.