IP kamery bez nutnosti aplikace

Medo77

• 303
    • Zobrazit profil
Re:IP kamery bez nutnosti aplikace
« Odpověď #30 kdy: Dnes v 11:25:54 »
Chvilu som experimentoval s roznymi lin aj win alternativami, ale vyladit motion detection k spokojnosti som nedokazal... Nvr Dahua. Neblaci do sveta, dokial nezapnes pristup cez p2p, resp tych par ip poolov na firewalle zarezes, a otvoris si porty cez vpn/public ip. Hotovo. Cista hlava.

« Odpověď #31 kdy: Dnes v 14:22:15 »
Mám tu kamery Hikvision a k tomu provozuji Frigate NVR na vlastním železe - detekce pohybu, AI rozpoznání objektů, integrace s HA,..
Tohle zní zajímavě ... jak se tam řeší ta AI? Máš na to nějaký extra hardware, nebo jak?

Možnosti jsou buď přes CPU a GPU, né moc efektivní, ale má to i podporu TPU Coral od Google. V nové verzi 15 bude podpora TPU modulů Hailo, ty jsou součastí AI Kitu k Raspberry Pi. AI accelerátory za pár korun.

Na pár kamer doma stačí i CPU - doma jedu na Intel N100 a s třema kamerama je využití CPU okolo 20%. V M.2 slotu už ale čeká Hailo 8L na vydání nové verze Frigate. Na starším N3050 v jiné škatuli s třema kamerama okolo 40%, bez detekce objektů, pouze pohyb, protože mi to stačí.

Integrovaná GPU stačí i na decoding několika H.264 streamů.

Myslím, že i RP5 by to utáhlo, ale člověk tam pořádně nevyřeší úložiště, takže z toho vždy vznikl hrozný bastl.

acute

« Odpověď #32 kdy: Dnes v 22:24:58 »
Zoneminder je dobré řešení. Instalace v Ubuntu server 24.04 je bezproblémová. Pro 4 kamery by měl stačit i5 a dostatek paměti. A samozřejmě slušnou kapacitu pro ukládání záznamů. Rozhodně doporučuji oddělené disky pro systém a pro záznamy. V interní síti prohlížení ve Firefoxu bez jakýchkoli pluginů, bez ohledu na OS. Důležitá poznámka - je potřeba počítat s tím, že počítač pojede 24/365, musí to vydržet. Za mě také UPS nutností, navíc je to vhodné i z bezpečnostních důvodů - napájení PC a kamer i v okamžiku, kdy je výpadek napětí (ať už poruchou u dodavatele, nebo záměrnou, rukou narušitele).