Směr práce se dvěma okny

k0k0t

Re:Směr práce se dvěma okny
« Odpověď #15 kdy: 14. 10. 2025, 10:15:00 »
Je fajn vědět že pan Miroslav Zajíc má své nasledovníky a tzv. Zajícova varianta Leffinqwellův-Bronštajnůva uspořádání nezustane bez dalšího rozvoje!

« Odpověď #16 kdy: 14. 10. 2025, 10:33:39 »
Já se tedy snažím důsledně drag&drop nepoužívat. Ale když už, pak přetahuju z displeje, na který se mi dívá méně pohodlně na displej, na který se mi dívá pohodlněji což souvisí s aktuálním uspořádáním pracovního místa tam či onde. Na jednom displeji mezi dvěma souběžně zobrazenými okny nikdy nic nepřetahuji, přepnu se raději během přetahování z jednoho okna do druhého.

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 03:19:37 »
Potvrdilo se, že každý pracuje různými směry a to z individuálních důvodů. Se dvěma okny (nebo panely, nebo plochami) se pracuje všemi směry, tzn. jak zleva doprava, tak obráceně, tak oběma směry. Přičemž:

- záleží na tom, jestli je člověk pravák, nebo levák
- asi bude záležet na tom, jak se píše v jazyce, tzn. ve slovanských jazycích se píše zleva doprava, v blízkovýchodních jazycích naopak

- záleží na aplikaci, např. v commanderu se píše všemi směry, dle individuálních preferencí (jeden panel hlavní, druhý vedlejší)

- při práci v commanderu a file manageru se pracuje s kartami, kde jeden panel je stálý a druhý dynamický

- záleží na umístění hlavního (pracovního) okna, které je buď:
    - uprostřed, tzn. že pomocná okna jsou někde okolo po stranách
    - na jedné straně (zpravidla na levé)
    - ve fullscreenu, pak se dělá copy/paste z jedné plochy do druhé

- krom toho se při copy/paste přepíná při tažení z jednoho okna (nebo karty) do druhého

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 03:36:08 »
Vypadá to, že člověk pracuje s počítačem tak, že má jedno hlavní okno, kde probíhá hlavní činnost, a vedlejší okna, která slouží jako pomocná (např. zdrojová). Teď nemluvím jen o souborových manažerech.

Používáte více hlavních oken (panelů, ploch)? Dodržujete svůj směr práce (zprava doleva, opačně, oba směry)?

Wasper

• 213
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Dnes v 10:12:22 »
Používáte více hlavních oken (panelů, ploch)?
Obvykle ne, v ramci jednoho projektu.
Ano ve smyslu, pokud je vic projektu (prace, doma, gameseni), tak je mam nejak rozhazene po virtualnich desktopech, a delam tam, kde mam zrovna praci/zabavu.

Dodržujete svůj směr práce (zprava doleva, opačně, oba směry)?
Obvykle ano

« Odpověď #20 kdy: Dnes v 10:15:49 »
Vypadá to, že člověk pracuje s počítačem tak, že má jedno hlavní okno, kde probíhá hlavní činnost, a vedlejší okna, která slouží jako pomocná (např. zdrojová). Teď nemluvím jen o souborových manažerech.

Přesně takhle to dělám. To mohu za mě osobně potvrdit. Vždycky je jedno okno (obvykle odpovídající celé obrazovce) výrazně hlavní.