Byli jste někdy na podpoře?

Re:Byli jste někdy na podpoře?
« Odpověď #45 kdy: 30. 10. 2024, 14:17:29 »

A to není pravda :-)
Tak si o tom něco přečti a uvidíš, že úřednice není bůh, který pošle vš profesora na flek popeláře :-D

V zákoně je aby pokud možno přihlíželi ke kvalifikaci a schopnostem. Jestli na nějakém dezinformačním serveru píšou něco jiného nevím, ale z praxe vím, že klidně absolventa VŠ pošlou na místo SŠ sekretářky bez mrknutí oka... A pokud by byl nějaký VŠ profesor dlouhodobě nezaměstnaný, tak ho pošlou i na to výběrko na toho popeláře pokud by nic jiného nebylo...

No ale tam ho pak nevezmou, protoze je prekvalifikovany... Nemyslim si ze by to takto fungovalo...

« Odpověď #46 kdy: 30. 10. 2024, 14:19:30 »
Ze zákoná máš i právo takové místo odmítnout ( vážný důvod = zničení profesní kariéry)  - ALE - nesmíš být častý návštěvník ÚP ;-)
To bych ten paragraf chtěla vidět, kde je uvedeno, že vážný důvod je zničení profesní kariéry... LOL :D

Asi žiješ v dost divné sociální skupině :-D
Ty jsi někde z Předlic, Duchcova nebo Bíliny ne?
V mojí sociální skupině jsou nejen IT a lékaři, ale i lidé s různými obory z filozofické fakulty... Napříč celou ČR, ale je fakt že v Předlicích, Duchcově ani Bílině jsem nikdy nebyla a ani nevím kde to je :D

« Odpověď #47 kdy: 30. 10. 2024, 14:21:33 »
No ale tam ho pak nevezmou, protoze je prekvalifikovany... Nemyslim si ze by to takto fungovalo...
No záleží na tom, jak moc o zaměstnance stojí... Ale s tím, že je problém, že je někdo překvalifikovaný jsem se zatím setkala jen na úřadě, kde vedoucí měl jen Bc. nebo jen SŠ a jeho potencionální zaměstnanec Mgr.

« Odpověď #48 kdy: 30. 10. 2024, 14:30:09 »
Ale ono to někdy není chyba úředníků na ÚP, že vysokoškolákovi nabízí nekvalifikovanou práci za minimální mzdu, protože často je to chyba těch firem, že požadují totální nesmysly a nadnesou nabídku a ve výsledku je skutečnost úplně jiná... Například kamarádce se stalo, že jí těsně po VŠ poslali na pozici sektretářky, kde požadovali perfektní znalost angličtiny a dalších nevím kolik jazyků + řidičák B, takže většinou tomu profilu odpovídali právě jen VŠ absolventi, ale ve skutečnosti to měl být poskok za minimální mzdu, který měl být 24/7 připraven přijet a komunikovat se zahraničními majiteli nějaké pofidérní firmy + běžné administrativní práce... Ale stačilo, aby řekla nějakou šílenou částku, když se jí zeptali na představu o platu a u výběrka neuspěla a na ÚP byli spokojení, že to aspoň zkusila  ;D

« Odpověď #49 kdy: 30. 10. 2024, 14:52:57 »

Pokud možno = taková práce existuje a máš na ní kvalifikaci.

Mezi zaniklá povolání patří třeba knoflíkáři. A kvalifikace = požadované vzdělání.

Rimmre...

Ano, jenže to znamená, že studovanému IT nemůžou nabídnou místo lékaře, ale nic pracovnicím ÚP nebrání mu nabízet pozici administrativního pracovníka nebo nekvalifikované síly, protože na to kvalifikaci má...

Přesně tak. To jenom CPU si naivně myslí, že bude 20 let sedět na pracáku a vymýšlet si, že má nějaké vzdělání a ÚP mu musí nabídnout co si on usmyslí a nic jiného. V reálu by se s ním samozřejmě vůbec nikdo nebavil a pokud nevezme co mu dají, tak letí na první dobrou z evidence. A může se pak se státem leda soudit, ale i tak nemá žádnou šanci.

« Odpověď #50 kdy: 30. 10. 2024, 15:10:33 »
Přesně tak. To jenom CPU si naivně myslí, že bude 20 let sedět na pracáku a vymýšlet si, že má nějaké vzdělání a ÚP mu musí nabídnout co si on usmyslí a nic jiného. V reálu by se s ním samozřejmě vůbec nikdo nebavil a pokud nevezme co mu dají, tak letí na první dobrou z evidence. A může se pak se státem leda soudit, ale i tak nemá žádnou šanci.
A nemusí být na ÚP 20 let, stačí, že bude nezaměstnaný chvíli a bude například programátor se specializací na Python a když bude mít štěstí, tak mu nabídnou pozici programátora C++ a když žádná taková nebude, tak prostě bude muset jít na výběrko třeba správce sítí v nemocnici nebo třeba na nějakou administrativní pozici, kde požadují random VŠ. Pokud chce práci v oboru, musí si jí aktivně hledat a pokud na ÚP doloží, že si jí hledá sám, pak nemají úředníci důvod ho někam posílat sami... Fakt od ÚP nečekejte, že budete ležet několik měsíců doma, na ÚP se ani neukážete a zaměstnání vám bude ÚP hledat jen 100% přesně dle vaší kvalifikace...

« Odpověď #51 kdy: 30. 10. 2024, 15:20:13 »
+1 :-)

CPU

• 865
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 30. 10. 2024, 19:40:24 »
¨

Kebule A +B: Nejsem tu od toho, abych tu někoho dovzdělával.  ;)

2 Ostatní:
Pokud nebudete na ÚP často a dlouho (přes šest měsíců)...a nebudete úřednici provokovat..., budou vám nabízeny práce odpovídající vaší kvalifikaci. Viz interní řád úřadu.

« Odpověď #53 kdy: 30. 10. 2024, 21:11:56 »
Tvl odkud jste ctrlp a luke? To vymetate dlouhe roky pracak a jste nekde ze sudet? Stejne z toho citim multinick jak si notujete.
Nic takoveho se fakt nedeje lidem kteri jdou po x letech v rachote na chvili dachnout. Neznam nikoho komu by behem tech 5 nebo 6 mesicu vubec stihli nejakou praci nabidnout. Vsem bohate stacilo rict, ze uz maji praci domluvenou.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #54 kdy: 30. 10. 2024, 21:17:19 »
Ty jsi někde z Předlic, Duchcova nebo Bíliny ne?
...pán bude můj krajan :-) [/ot]

« Odpověď #55 kdy: 30. 10. 2024, 22:13:59 »
Tvl odkud jste ctrlp a luke? To vymetate dlouhe roky pracak a jste nekde ze sudet? Stejne z toho citim multinick jak si notujete.
Nic takoveho se fakt nedeje lidem kteri jdou po x letech v rachote na chvili dachnout. Neznam nikoho komu by behem tech 5 nebo 6 mesicu vubec stihli nejakou praci nabidnout. Vsem bohate stacilo rict, ze uz maji praci domluvenou.
A co třeba, že na ÚP dělá manželka v pozici zprostředkovatele a člověk tak má informace z první ruky?

CPU

• 865
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 30. 10. 2024, 22:40:32 »
A co třeba, že na ÚP dělá manželka v

Tak určitě :-D
Ale pokud ano, tak si s ní promluv, ať ti to vysvětlí a neplácáš kraviny :-D
« Poslední změna: 30. 10. 2024, 22:44:14 od CPU »

xyz

• 239
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 30. 10. 2024, 22:45:18 »
Byl jsem 2x na podpore, jednou 8 mesicu a podruhe asi 6. Jako IT jsem bral strop (coz bylo asi 20 tisic). Pokazde jsem narovinu rekl, at mi praci nehledaji, ze si potrebuju odpocinout a praci si pak najdu sam. Jedine, co jsem musel se "fyzicky" dostavit na kontrolu kazdy mesic. Jednou jsem to prosvihl a byl z toho trochu prusvih, chteli me vyhodit z podpory, ale nakonec se slitovali.

Zaver:
Pokud vas netlaci penize, chcete chvili delat neco jineho nez IT, tak doporucuji. Ostatni na vas mozna budou koukat trochu skrz prsty jako na flakace, ale na druhou stranu, pokud nekdo pracuje 10 let v kuse v narocne stresujici praci, tak proc si pak nedat par mesicu pauzu. Napr. ucitele maji kazdy rok 2 mesice pauzu.

CPU

• 865
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 30. 10. 2024, 23:25:21 »
Výstřižek je z metodické příručky, která vyhovuje § 20 zákona č. 435/2004 Sb.
Celá situace s tou příručkou je složitější, ale je to metodika, kterou by se měla úřednice řídit.

https://i.ibb.co/ctvTSTB/metodika.png

Porovnejte to s § 20:
Citace
(1) Fyzická osoba má právo na zprostředkování vhodného zaměstnání. Vhodným zaměstnáním, pokud tento zákon nestanoví jinak, je zaměstnání
...
d) které odpovídá zdravotní způsobilosti fyzické osoby a pokud možno její kvalifikaci, schopnostem, dosavadní délce doby zaměstnání, možnosti ubytování a dopravní dosažitelnosti zaměstnání.

A teď, do kdy to vlastně platí, prakticky do doby, než je vypracován Individuální akční plán dle § 33 zákona, ten je povinný pro uchazeče, kteří jsou na ÚP déle než pět měsíců. Po roce se má za to, že ve svém oboru možná nenajdete uplatnění, takže už neplatí "pokud možno", ale snaží se vás upíchnout fakticky kamkoliv.

Nicméně čas na ÚP je důležité využít ke zvýšení kvalifikace tak, aby měl člověk lepší práce, ve které nevyhoří a bude v ní spokojenější. Nikoliv k flákání.

xyz

• 239
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 30. 10. 2024, 23:38:23 »
To je ta mlada generace, nejradsi by delala za pul mega mesicne 2 hodiny tydne a kdyz to nevyjde tak stat at se o me postara… muj deda mi rikaval ze chlap ktery se neumi postarat sam o sebe stoji za hovno a neni chlap a zenska si vybere chlapa a ne padavku ktera se neumi o sebe postarat. Na podpore jsem nikdy nebyl, povazuji to za absolutni selhani cloveka a zivotniho planovani. Z kazde vyplaty jsem si odkladal prachy na horsi casy a kdyz nekdy horsi casy nastali tak jsem si nasel treba jinou praci za min penez ale jit na podporu bych povazoval za svou zivotni prohru. Kdyz jsem si potreboval odpocinout tak jsem pouzil nasetrene prachy a treba cestoval po svete.

Nikdo te nenuti brat podporu. Jsou na to 2 formulare: a) evidence na UP, b) zadost o podporu v nezamestnanosti. Klidne ty penize muzes statu nechat.