Mint 20.2 je prostředí Cinnamon. Já mám taky mint, ale nižší verzi s Xfce a zamiloval jsem si jednoduchost ovládání mi připadá jak ve Win ale tedy kolegové říkaj, že s win to nemá nic společného. Takže co se týče instalace určitě to nenainstaluješ na disk s NTFS. Jedině bys to nainstaloval jako virtuální stroj (tak jako já), ale to bys musel mít minimálně 3GB paměti a ještě tak jako já nějaký funkce na čištění, bo to žere paměti RAM jak prase. Takže potřebuješ nainstalovat na čistý oddíl EXT4. Bacha ať si nevyformátuješ NTFS oddíly. Když tam nechá windowsovský oddíly tak si je instalátor sám najde a namountuje, ale je to riziko. Musíš přesně vědět co děláš, aby nepřišel o data. Jinak dual boot jsem zkoušel jen kdysi dávno v minulosti a myslím, že to byl trochu problém. Pozor na to kam instaluješ hlavní zavaděš, aby se ti to nenainstalovalo na disk kde je OS Windows. To by přepsalo hlavní zavaděč nebo záznam pro Windows... jo ale to bylo u Windows XP tak já nevím jak je to u nových verzí a UEFI...