[ESP32 CAM] - ESP32 s kamerkou a modelová rada

[ESP32 CAM] - ESP32 s kamerkou a modelová rada
« kdy: 06. 07. 2023, 00:59:49 »
Kúpil som si tento mikrokontroller ESP32 CAM s kamerkou OV2640. No neviem prísť na to aká verzia čipu tam vlastne je.

Na puzdre vidím napísané ESP32-S Pozn: ESP32-S obsahuje žiaľ len jednojadrový čip (oproti štandartnému ESP obsahujúcom 2 jadrá)

Problém: lenže existujú 2 druhy S rady ESP32:

• ESP32-S2
  • ESP32-S3

verzia ESP32-S bez čísla neexsituje. viď wiki https://en.wikipedia.org/wiki/ESP32#ESP32-xx_family je to proste len nepresne označené. a ja teraz neviem či mám nastaviť:

Kód: [Vybrat]
idf.py set-target esp32s2
alebo

idf.py set-target esp32s3
Na stránke predajcu neni uvedené nič konkrétne. Vy to náhdou neviete?, prípadne neviete poradiť nejaký tool pre linux (prípadne windows), ktorým sa to dá zistiť?

Re:[ESP32 CAM] - ESP32 s kamerkou a modelová rada
« Odpověď #1 kdy: 06. 07. 2023, 01:29:49 »
aha takže vyzerá to tak, že ESP32-S je vlastne štandartné ESP32? Lebo linker ma upozornil na to, že mám nastavený zlý target, že tam nemá byť ani esp32s2 ani esp32s3, ale má tam byť proste len esp32. Kua teraz môžem všetko cleanovať a robiť od znova menuconfig.

v tých ESP čipoch je ozaj bordel

Re:[ESP32 CAM] - ESP32 s kamerkou a modelová rada
« Odpověď #2 kdy: 06. 07. 2023, 02:16:04 »
https://github.com/espressif/esp32-camera funguje

Ešte pre info v example su uvedene dva prepinače (koli rôznym rozloženiam pinov) tak pre ten maličky (najrozširenejši) model (resp jeho genericke klony) treba zapnuť BOARD_ESP32CAM_AITHINKER (a BOARD_WROVER_KIT pre vačši model)

tak tiež v sdkconfig treba:

CONFIG_ESP32_SPIRAM_SUPPORT=y
to ale nefungovalo to furt mi ten prepinač vyplo, asi mam novšiu verziu idf alebo čo:

ale cez:

idf.py menuconfig
som zapol ESP PSRAM v component config-u.

potom už všetko hlási korektné správanie. Ešte som defaultnú frekvenciu 160MHz dvihol na maximum - 240MHz

Výstup z kamerky v podobe obrázku skontrolujem zajtra (musim upraviť zdroják). Každopádne neveril som že sa mi to dnes podarí rozchodiť ale vlastne to ani nebolelo. Hlavne v tých ESP mikrokontrolleroch je strašný bordel. Človek musí 10 minút googliť porovnávať piny atď aby zistil, ktorý model s akým rozložením pinov to vlastne má. Okrem toho je bordel aj v kamerkách ESP32 CAM ich podporuje cca 14 druhov